Hlavní obsah

Útočník Toffoli se na další tři roky dohodl s Los Angeles

Los Angeles

Hokejový útočník Tyler Toffoli se dohodl na podmínkách nového kontraktu s Los Angeles, v němž strávil celou dosavadní kariéru v NHL. Tříletá smlouva s platností od nové sezony mu zajistí celkový příjem 13,8 milionu dolarů. Pětadvacetiletý Kanaďan se mohl stát 1. července chráněným volným hráčem.

Foto: Profimedia.cz

Hokejový útočník Tyler Toffoli se dohodl na podmínkách nového kontraktu s Los Angeles, v němž strávil celou dosavadní kariéru v NHL.

Článek

Toffoli, jehož si Kings vybrali jako 47. hráče draftu 2010, odehrál v posledním ročníku 63 zápasů a připsal si 34 bodů za 16 gólů a 18 asistencí. Celkem 19 utkání vynechal kvůli zranění a poté, co Králům skončila sezóna již po základní části, podstoupil menší operační zákrok levého kolena.

V dlouhodobé fázi sezóny 2015/16 byl Toffoli třetím nejproduktivnějším hráčem týmu a s 31 góly také jeho nejlepším střelcem. V roce 2014 patřil k tahounům na cestě za svým prvním Stanley Cupem. Celkem má v základní části na kontě 293 odehraných zápasů a 175 bodů (84+91). Ve 43 bitvách vyřazovacích bojů přidal 21 bodů díky devíti brankám a 12 nahrávkám.

Reklama

Související témata: