Hlavní obsah

Yzerman se rozmýšlí, zda pokračovat v kariéře

Steve Yzerman má už jen několik hodin na rozmýšlení, zda bude pokračovat ve své hokejové kariéře. Jednačtyřicetiletý kapitán hokejistů Detroit Red Wings se nechal slyšet, že své rozhodnutí oznámí do pátku 30. června. O den později vypší termín, dokdy musí kluby podepsat smlouvy s hráči, kterým končí stávající kontrakty.

Foto: www.detroitredwings.com

Kapitán hokejistů Detroitu Steve Yzerman.

Článek

"Prvního července July začíná boj pro volné hráče," řekl Yzerman pro deník Detroit Free Press. "A myslím, že by bylo vhodné, abych do té doby dal klubu vědět své rozhodnutí. V nejbližší době oznámím, jak jsem se rozhodl," dodal.

Veterán Yzerman strávil v NHL 22 sezón. V té poslední nastřílel během 61 utkání čtrnáct branek a přidal dalších 20 asistencí. Ve čtyřech zápasech play-off ještě zaznamenal čtyři přihrávky.

"Už na konci sezóny jsem řekl, že ať se rozhodnu skončit nebo pokračovat, budu k tomu mít dobré důvody," nebojí se konce kariéry nejdéle sloužící kapitán v NHL. "Probírám všechna pro a proti. A v nejbližších dnech ještě pravděpodobně budu znovu mluvit s trenérem Mikem Babcockem a Kenny Hollandem (generální manažer týmu, pozn. autora). Pak se uvidí," řekl na závěr Yzerman.

Reklama

Související témata: