Hlavní obsah

Útočník Drouin bude hrát za Montreal, upsal se na šest let

Montreal

Hokejisté Montrealu získali díky výměně v NHL talentovaného útočníka Jonathana Drouina z Tampy Bay. Dvaadvacetiletý Kanaďan se měl stát začátkem července chráněným volným hráčem, ale po přesunu podepsal v novém týmu šestiletý kontrakt s celkovým příjmem 33 miliónů dolarů. K Lightning opačným směrem naopak přišel zanedlouho devatenáctiletý ruský bek Michail Sergačjov a mají volbu ve druhém kole draftu v roce 2018, Canadiens získali při výměně volbu v šestém kole.

Foto: Ryan Remiorz, ČTK/AP

Jonathan Drouin se stěhuje z Tampy Bay do Montrealu.

Článek

Pro Tampu byl příchod mladého zadáka prioritou, volba padla nakonec na Sergačjova a klub obětoval Drouina, ačkoliv ten má za sebou třetí a zatím nejlepší sezónu v kariéře. V 73 zápasech si připsal 53 bodů za 21 gólů a 32 nahrávek, což jsou ve všech ohledech jeho maxima v NHL. Pro Lightning je ale jeho odchod úlevou i s ohledem na platový strop. "Je to všechno bizarní. Jsem z toho doteď v šoku, že se tohle všechno opravdu seběhlo," prohlásil Drouin na tiskové konferenci.

Sergačjov naproti tomu okusil slavnou ligu v uplynulé sezóně poprvé, když naskočil do čtyř utkání. "My jsme nutně potřebovali získat mladého obránce, který umí hrát dobře s pukem. To byl náš největší cíl. Přesně takovou hru, jež předvádí Sergačjov, jsme od hráče chtěli. Je to ofenzivní zadák, velký, silný, ale zároveň dobrý bruslař. V Sergačjovovi jsme našli přesně to, co jsme hledali. A věříme, že v NHL bude dlouhodobě hodně vidět," uvedl generální manažer Lightning Steve Yzerman.

Reklama

Související témata: