Hlavní obsah

Hvězdný útočník Oshie zůstává ve Washingtonu, Schenn míří do St.Louis

Washington/Anaheim

Hokejový útočník T.J. Oshie uzavřel nový osmiletý kontrakt s Washingtonem v NHL. Nestane se tak 1. července nechráněným volným hráčem, místo toho se může vyhlášený specialita na samostatné nájezdy těšit na celkový příjem ve výši 46 milionů dolarů. Zajímavá výměna se uskutečnila mezi Letci z Philadelphie a St.Louis, kam míří Braydon Schenn, výměnou za Fina Jori Lehteräho a volbu v prvním kole letošního a příštího draftu. Flyers si vybrali z 27. pozice kanadského útočníka Morgana Frosta ze Sault Ste. Marie z OHL.

Logo hokejového klubu Washington Capitals

Článek

Třicetiletý Oshie se mohl porozhlédnout na trhu s volnými hráči, jenže setrvání v týmu Capitals pro něho bylo prioritou. "Řekl jsem agentovi, že to mám ve Washingtonu opravdu rád a chtěl bych se dohodnout právě tam. Nemohu být šťastnější, že se to podařilo," řekl Oshie pro server NHL.com.

Nová smlouva z něho dělá jednoho z nejštědřeji placených hráčů týmu. Vysloužil si ji kromě jiného povedenou uplynulou sezonou, v níž byl pátým nejproduktivnějším hráčem Capitals v základní části a druhým nejlepším v play off.

Přestože v dlouhodobé fázi odehrál jen 68 utkání, připsal si 56 bodů za 33 gólů a 23 asistencí. S Alexandrem Ovečkinem byli nejlepšími střelci týmu. V play off přidal za 13 zápasů 12 bodů (4+8), sen o Stanley Cupu však pro tým skončil po klíčové sedmé bitvě 2. kola s pozdějším vítězem Pittsburghem.

Eaves zůstává v Anaheimu

Dalším hráčem, který zústává v bývalém působišti je třiatřicetiletý Patrick Eaves, ten si novou smlouvu vysloužil také především díky povedené loňské sezóně, během níž přišel z Dallasu. Celkem Eaves odehrál v základní části 79 utkání a připsal si 51 bodů za 32 branek a 19 asistencí, ve všech čtyřech ohledech šlo o jeho maxima kariéry v NHL. V play off přidal v sedmi duelech dva góly a stejný počet nahrávek. Celkem by si měl v následujících třech letech přijít na zhruba 9,5 miliónu dolarů, podle informací společnosti TSN.

Pětadvacetiletý Braydon Schenn byl vyměněn do Philadelphie

Bývalý spoluhráč Jakuba Voráčka je pětkou draftu 2009, kdy si ho vybralo Los Angeles. Za Kings nastoupil během dvou sezon jen k devíti utkáním a v létě 2011 putoval k Letcům. V minulém ročníku odehrál za Philadelphii 79 utkání a připsal si 55 bodů díky 25 gólům a 30 asistencím. Produktivnější byli v barvách Flyers jen český reprezentant a Claude Giroux.

Devětadvacetiletý Lehterä, který má ještě na dvě sezony platný celkem tříletý kontrakt s průměrným ročním platem 4,7 milionu dolarů, v uplynulém ročníku zaznamenal v 64 duelech základní části 22 bodů (7+15). V osmi zápasech play off dal jeden gól a na tři přihrál. Za tři roky v NHL si připsal ve 218 utkáních 100 bodů (30+70) a v 33 zápasech play off nasbíral 15 bodů (4+11).

V rámci další výměny poslalo St. Louis do Pittsburghu Ryana Reavese za jiného útočníka Oskara Sundqvista. Blues ještě získali poslední 31. pozici prvního kola draftu, z které si zvolili ruského útočníka Klima Kostina z Dynama Moskva. Pittsburgh bude místo Blues vybírat ve druhém kole na 51. místě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články