Hlavní obsah

Veteráni v osudí. Kdo sáhne po zkušených v NHL? Jágr i Vrbata na čekané

Praha

Volná „veteránská“ křídla v NHL, která mohou změnit klub, jsou na čekané. Jejich agenti mají nyní více práce než oni. Do Top výběru server nhl.com zařadil také dva Čechy. Prvním je Jaromír Jágr z Floridy, druhým Radim Vrbata z Arizony. Zůstanou, nebo budou od nového ročníku oblékat dresy s novým logem?

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr chce stále hrát. Kde to ale bude?

Článek

Draft NHL, který proběhl o víkendu, je minulostí. Nyní přichází do popředí opět přestupové zájmy mezi kluby. Nejde jen o mládí, ale také o hráče, kterým je třicet a více let, což především sedí na pětačtyřicetiletého Jágra, který byl v uplynulém ročníku nejstarším hráčem NHL.

Ve výběru se objevil Alexander Radulov z Montrealu, Thomas Vanek z Floridy, Patrick Marleau ze San Jose, Justin Williams z Washingtonu, Patrick Sharp z Dallasu, čtyřicátník Jarome Iginla z Los Angeles, Kris Versteeg z Calgary, Chris Kunitz z Pittsburghu a další čtyřicátník Shane Doan z Arizony.

Kde skončí Jágr s Vrbatou?

Jágr v minulém ročníku NHL odehrál 82 zápasů v základní části a připsal si 46 bodů (16+30). Celkově za svoji kariéru v NHL nasbíral 1914 bodů a je celkově druhý. Prvním je Wayne Gretzky a jeho nedostižných 2857 bodů.

Kladenský odchovanec byl zařazen mezi nejlepší stovku hráčů historie zámořské ligy. Celkem hrál v osmi týmech za třiadvacet sezón v NHL. Kde bude hrát v dalším ročníku?

„Řekl jsem jeho agentovi, že povedeme jednání po rozšiřovacím draftu, už předtím jsme ale jednali a budeme zase, těším se," řekl už před týdnem generální manažer Floridy Dale Tallon.

Druhým českým útočníkem ve výběru je Vrbata, ten v minulé sezóně vstřelil dvacet gólů a dosáhl na 55 bodů. V šestatřiceti letech má přes tisíc utkání v NHL. Kde přidá další?

Reklama