Hlavní obsah

Straka zůstává členem české mafie v Rangers

NEW YORK

Jistotu pro příští sezónu v NHL má už i Martin Straka. Třiatřicetiletý forvard, jenž byl od soboty volným hráčem, se dohodl na novém jednoročním kontraktu s New Yorkem Rangers, jejichž dres oblékal už v minulé sezóně. V nadcházející sezóně by si měl český útočník vydělat 3,1 miliónu dolarů.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Martin Straka (vlevo na archivním snímku v dresu české reprezentace)

Článek

Straka tak bude pokračovat v zámořské NHL po boku Jaromíra Jágra a dalších českých hráčů. Definitivně padla naděje, že by se vrátil do mateřské Plzně.

Zkušený útočník v uplynulé sezoně, své první v newyorském klubu, nasbíral 76 kanadských bodů za 22 branek a 54 asistencí a výrazně se tak zasloužil o to, že Rangers po devíti letech postoupili do Stanleyova poháru. Plzeňský rodák odehrál v NHL třináct sezón za Pittsburgh, Ottawu, New York Islanders, Floridu, Los Angeles a Rangers.

Olympijský vítěz z Nagana, který má ve své sbírce i zlatou medaili z mistrovství světa ve Vídni 2005, startoval i na letošních olympijských hrách v Turíně, kde Česko obsadilo třetí místo. Straka ale poté ukončil reprezentační kariéru.

Reklama