Hlavní obsah

Haškův agent se ptal na angažmá v Detroitu

DETROIT

Český brankář Dominik Hašek se nevzdává naděje, že bude nastupovat i v příští sezóně v NHL. Hráčský zástupce jednačtyřicetiletého gólmana se dokonce vyptával na případné angažmá svého klienta v bývalém působišti Detroitu, tam ale nejspíš dají přednost jeho vrstevníkovi Edu Belfourovi.

Foto: PRÁVO/Radek Malina

Dominik Hašek

Článek

Hašek se ocitl bez angažmá poté, co jeho dosavadní zaměstnavatel Ottawa podepsal pro příští sezónu smlouvy s brankářskou dvojici Martin Gerber, Ray Emery. Hašek v pondělí v rozhovoru pro ČTK uvedl, že s podobnou situací vzhledem k tomu, že byl velkou část sezóny mimo hru se zraněním, počítal. Stále však chce chytat.

Generální manažer Detroitu Ken Holland v rozhovoru pro list Detroit News potvrdil, že mu ohledně Haška volal jeho agent. "Volal mi, mluvili jsme spolu, ale nejsem si jistý, že bychom se měli ubírat tímto směrem," řekl Holland na adresu hráče, s nímž v brance získali Red Wings v roce 2002 Stanley Cup. V Detroitu se nejspíš dohodnou s jiným veteránem Belfourem, jehož už nechce Toronto.

Slavný český gólman se do Detroitu vrátil ještě jednou z hokejového důchodu, comeback se však nepovedl kvůli zranění a Red Wings o něj již ztratili zájem. Proto olympijský vítěz z Nagana podepsal v roce 2004 smlouvu s Ottawou.

Reklama

Související témata: