Hlavní obsah

Pittsburgh si připomněl ikonická spojení. Jágr nechybí

Pittsburgh/Praha

Jaromíra Jágra si před pár hodinami všiml jeden klub v NHL, ale útočníkovu současnou situaci to neřeší. Rodák z Kladna stále neví, kde bude v nadcházející sezóně hrát. Na českou 68 si vzpomněl Pittsburgh, kde český křídelník slavil na začátku devadesátých let minulého století nejen po boku hvězdného Maria Lemieuxe dvakrát Stanley Cup. Právě s kanadskou ikonou klubu patřili k největším hvězdám. Dnes jsou jejich následovníky Sidney Crosby a Jevgenij Malkin.

Foto: Twitter: Pitsburgh Penguins

Hvězdy Pittsburghu. Lemieux a Jágr

Článek

Klubové ikony se spojily. Fotografie, která má sílu historie, čtyři hráči, kteří patřili a patří k nejvýraznějším jménům celé zámořské soutěže.

V roce 1991 a 1992 slavili Tučňáci, vyhráli poslední zápas finále Stanley Cupu, v NHL nebylo lepšího týmu. Lemieux a Jágr vedli tým. Oni dva a uprostřed slavná relikvie. Sladká vzpomínka. Roky 2016 a 2017. Opět dva triumfy. Tentokrát už s jinou generací, přesto úspěšnou. K poháru výrazně pomohli Crosby s Malkinem. Opět Kanaďan a jeden forvard z Evropy.

Lemieux může být jako současný majitel klubu spokojený. Crosby a Malkin také, jsou oporami týmu, patří do Pittsburghu. Jen Jágr z této čtveřice zatím neví, kam hodí svoji hokejovou kotvu. Bude hrát stále v NHL, vrátí se do KHL, vyzkouší jinou evropskou ligu, vrátí se do Kladna, ukončí kariéru? Otázky, na které není zatím odpověď. I když je léto, na tento hokejový kvíz je zvědavo hodně fanoušků.

„Jsem si jistý, že si něco najde. Hráče okolo sebe dělá lepšími. Ani nedokážu vyjádřit všechny dobré věci o něm. Jsem si jistý, že ať skončí kdekoliv, přinese do šatny to samé, co k nám. Každý tým bude šťastný, když ho získá," řekl v rozhovoru pro nhl.com čtyřiadvacetiletý Nick Bjugstad, který s pětačtyřicetiletým Jágrem hrál poslední tři sezóny za floridské Pantery.

Reklama

Související témata: