Hlavní obsah

Rangers počítají se Shanahanem do útoku k Jágrovi

NEW YORK

Mohla by to být jedna z největších útočných zbraní hokejistů New York Rangers v příští sezóně NHL. Na pravém křídle Čech Jaromír Jágr, v centru Švéd Michael Nylander a napravo nová hvězdná akvizice týmu, Kanaďan Brendan Shanahan. Trenéři Rangers určitě zkusí dát tuto trojici dohromady a pokud ne nastálo, tak určitě na přesilových hrách by měli být velmi platní.

Článek

"Hledali jsme někoho, kdo může být jedním z opravdových vůdců našeho týmu. Někoho, kdo může být hodně platný při přesilovkách a hře před brankou. A také někoho s výbornou střelou. A podle mne má Brendan všechno z výše jmenovaného," tvrdí generální manažer New York Rangers Glen Sather.

Shanahan měl i jiné nabídky, dokonce za více peněz a na delší dobu. Zájem měli kromě Detroitu například i funkcionáři z Montrealu. Přesto se zkušený veterán rozhodl pro Rangers, kde s ním podepsali roční smlouvu za čtyři milióny dolarů. "Jednoletý kontrakt mne neděsí, ostatně měl jsem ho i poslední rok v Detroitu. Jsem rád pod tlakem," řekl pro deník New York Post 37letý hráč, jenž má na kontě tři vítězství ve Stanley Cupu a sedm účastí v All-star týmu NHL.

Detroit bude stále dobrým mužstvem

V Detroitu hrál od roku 1997 a loučení pro něj bylo těžké. "Posledních deset let bylo fantastickou kapitolou v mé hokejové kariéře i v mém životě," citovaly Shanahana internetové stránky detnews.com. "Neměli jsme jen skvělý tým, ale vznikla tu dlouholetá přátelství a fungoval tu i velmi zvláštní vztah s fanoušky. Jednou bych jim všem rád poděkoval," dodal Shanahan, který zprávu o odchodu z Detroitu jako první sdělil manažerovi Red Wings Hollandovi a bývalým spoluhráčům Draperovi a Yzermanovi.

Právě Steve Yzerman před několika dny ukončil kariéru a Detroit tak nyní přišel o dva nejzkušenější hráče a vůdce týmu. Přesto si Shanahan myslí, že jeho bývalý klub bude stále patřit k elitě soutěže. "Wings draftovali talentované hráče a někteří z nich jednou mne i Steva nahradí. Detroit měl skvělou minulost a má před sebou i skvělou budoucnost," řekl útočník, jenž letos reprezentoval Kanadu na MS v Lotyšsku.

"O Detroitu nemohu říci jediné špatné slovo. Všechno to bylo o nové výzvě. Zkrátka jsem cítil, že jsem s minulostí klubu snad až příliš svázán. A to by mi mohlo v dalším vývoji kariéry uškodit," vysvětlil Shanahan své pohnutky k odchodu.

Reklama