Hlavní obsah

Parayko nemusí k arbitráži, se St. Louis se dohodl na pět let

St. Louis

Obránce Colton Parayko se v hokejové NHL dohodl na nové pětileté smlouvě se St. Louis. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan tak nemusí k plánované arbitráži. Dohoda se současným zaměstnavatelem mu zajišťuje celkový příjem 27,5 miliónu dolarů (přibližně 630 miliónů korun), tedy 5,5 miliónu ročně. Parayko s výhledem arbitráže požadoval 4,85 miliónu dolarů při ročním kontraktu.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek.

Článek

"Jsem z toho ohromně nadšený, že jsem podepsal dlouhodobou dohodu a zůstávám v St. Louis. Stalo se mým domovem a je to přesně to místo, kde si přeju být. Těším se na těch pět let a už se nemohu dočkat, až budu v září zase zpátky na ledě," prohlásil Parayko.

Přestože má za sebou zatím jen dvě sezony ve slavné lize, v minulém ročníku byl ze stabilního kádru třetím herně nejvytíženějším hráčem Blues. V 81 zápasech si připsal 35 bodů za čtyři branky a 31 asistencí. V 11 duelech play off přidal dva góly a tři nahrávky. Celkem má v základní části na kontě 160 startů a 68 bodů (13+55). Za 31 startů play off stihl 12 bodů díky čtyřem trefám a osmi přihrávkám.

Reklama