Hlavní obsah

Havlát: V takový kontrakt jsem ani nedoufal

Michal OsobaSport.czPrávo

Nového zaměstnavatele má český hokejový útočník Martin Havlát. Z Ottawy byl vyměněn do Chicaga, kde podepsal nový tříletý kontrakt. Jak Havlát přiznal v rozhovoru pro deník Právo, v takové podmínky ani nedoufal.

Článek

Byl pro vás odchod do Chicaga překvapením, nebo k němu jednání v posledních dnech směřovala?

Věděl jsem, že ve hře byly ještě další dva kluby, kromě Chicaga i San Jose a Detroit. Ottawa se nakonec dohodla s Chicagem a já byl v pozici, kdy jsem si nemohl vybírat.

Ambice Chicaga byly v posledních sezónách výrazně nižší než u Ottawy. Už jste slyšel od vedení klubu, co od nové sezóny očekává?

Teď jsem přiletěl do Chicaga, čekají mě setkání s generálním manažerem i majitelem, budeme se bavit o spoustě věcí. Jasně že Blackhawks jsou jiný tým než Ottawa, od které se očekává trochu něco jiného. Ale pro mě je to nový začátek a nová výzva.

Až si za pár let vzpomenete na Ottawu, co se vám vybaví?

Spousta věcí. Úplné začátky, kdy jsem od Senators dostal šanci hrát NHL, první zápasy, první gól... Každý rok byl úplně jiný, za šest let jsem tam byl častěji než doma v Čechách, mám tam spoustu kamarádů.

To vypadá, jako by vás odchod z Ottawy mrzel...

Mám smíšené pocity. Mrzí mě, že z Ottawy odcházím. Spoluhráči i kamarádi mi budou chybět, ale výměny k hokeji prostě patří a já dostávám novou šanci.

S podmínkami nového kontraktu jste spokojen?

Určitě, stoprocentně. V takovou smlouvu jsem ani nedoufal. Jsem rád, že jsem podepsal tříletý kontrakt a nebudu se muset každé léto nervovat, kde skončím. Navíc jsem o Chicagu slyšel zatím samé dobré věci.

Nekomplikovalo vyjednávání vaše zranění z ramene z minulé sezóny, kdy jste toho moc neodehrál?

Však mě doktoři v Chicagu důkladně prohlíželi, ale věděli, že play-off jsem odehrál bez problémů. A cítil jsem se ještě silnější než dříve, takže s tím nebyl problém.

Opačným směrem než vy putuje váš krajan Michal Barinka. Vyměníte si zkušenosti ze svých bývalých působišť?

Párkrát jsme spolu mluvili, máme společného agenta. Ale po výměně jsme si spolu ještě nevolali.

Co vás čeká teď? Velké stěhování?

Byl jsem v Kanadě na pravidelném tréninkovém kempu, teď asi budu pendlovat mezi Chicagem a Ottawou, kam se zase v úterý vracím. Ani nevím, jestli se ještě stihnu před sezónou dostat do Česka.

Reklama

Související témata: