Hlavní obsah

Sýkora už s Rangers nepočítá, otazník visí i nad Rozsívalem

NEW YORK

Když hokejisté New York Rangers angažovali hvězdného útočníka Brendana Shanahana, český forvard Petr Sýkora už začal odpočítávat poslední dny ve slavném týmu. Ve skutečnosti už byl ale na konec u týmu Jezdců připravený delší dobu. Podle jeho agenta Riche Wintera se Sýkora už dříve rozhodl u Rangers nepokračovat. Angažování Shanahana už na to nemělo vliv.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Petr Sýkora.

Článek

"Rangers jsme ze seznamu možných kandidátů pro další Petrovo působení vyřadili už předtím," řekl Winter pro deník New York Daily News. "Petr už neměl zájem se k Rangers vrátit," dodal. Důvodem Sýkorova nezájmu byly údajně chladné vztahy s koučem mužstva Tomem Renneym.

"Tom Renney s Petrem zacházel dobře. Bylo pro něj skvělé nastupovat na přesilovkách s Jaromírem Jágrem. Jenže hrál tak sotva dvanáct, čtrnáct minut za zápas a Tom necítil, že by to mohlo být více. Takže jsme se rozhodli, že bude pro obě strany nejlepší, když se Petr poohlédne po angažmá jinde," pokračoval Winter, který momentálně jedná se šesti zájemci o Sýkorovy služby.

Skončí u Rangers i Rozsíval?

Winter zastupuje rovněž dalšího českého hráče Rangers bez nové smlouvy, Michala Rozsívala, a ani tam to nevypadá s pokračováním v týmu "modrokabátníků" růžově. Alespoň má Winter takový dojem po jednání s generálním manažerem Rangers Glenem Satherem. "Glen a já už jsme to probírali a není tu žádný vývoj. Nejsem si jistý, zda je tu z jejich strany zájem," tvrdí Winter.

Rozsíval má za sebou skvělou sezónu, když byl coby obránce nejlepší v hodnocení plus minus ze všech hráčů NHL. Loni měl plat pouze 700 000 dolarů a nyní údajně požaduje nový roční kontrakt za zhruba 2,5 miliónu. Rangers mu nabídli víceletou smlouvu za dva milióny dolarů, s čímž obránce nesouhlasil. Tím pádem zřejmě odejde jinam, protože Rangers se chystají raději investovat do návratu své někdejší opory zadních řad Briana Leetche.

Reklama