Hlavní obsah

Eric Lindros podepsal roční smlouvu s Dallasem

DALLAS

Kanadský hokejový útočník Eric Lindros se stal definitivně hráčem Dallasu. Jednička draftu z roku 1991 uzavřela se Stars roční kontrakt, jehož podmínky nebyly zveřejněny. Podle deníku The Dallas Morning News by měl mít Lindros základní příjem 1,5 miliónu dolarů a na bonusech může získat další až milión dolarů.

Foto: The Cincinneti Enquierer

Kanadský hokejista Eric Lindros.

Článek

"Jsme velice rádi, že jsme získali do kádru hráče, jako je Eric Lindros," uvedl generální manažer Dallasu Doug Armstrong. "Byl to vždycky produktivní hráč, pokud hrál," doplnil na adresu hráče, jehož kariéru provázela řada zdravotních potíží včetně osmi otřesů mozku.

V uplynulém ročníku odehrál Lindros za Toronto kvůli zranění zápěstí jen 33 utkání a připsal si 22 bodů za 11 branek a stejný počet přihrávek. "Jsem rád, že přicházím do vítězného klubu, jako je Dallas. Věřím, že mohu týmu hodně nabídnout a těším se na tak skvělé hráče, jako jsou Mike Modano, Jere Lehtinen, Marty Turco, Brenden Morrow nebo Sergej Zubov," řekl Lindros.

Pozoruhodná kariéra

Třiatřicetiletý útočník si vysloužil pověst problémového hráče hned po draftu, kdy odmítl hrát za Quebec, který si ho vybral jako jedničku. V červnu 1992 získala Lindrose Philadelphia výměnou za Petera Forsberga, Steva Duchesneho, Kerryho Huffmana, Mika Ricciho, Rona Hextalla, dvě práva výběru v prvním kole draftu a finanční náhradu.

Lindros se stal ve zkráceném ročníku 1994/95 nejužitečnějším hráčem NHL a získal Hartovu trofej a Cenu Lester B. Pearsona. Kvůli zraněním dosud odehrál v průměru jen 59 utkání za sezónu. Vynechal dokonce celý ročník 2000/01, než se vrátil do NHL v dresu New Yorku Rangers. V roce 2002 byl ve zlatém kanadském týmu na olympijských hrách v Salt Lake City.

V NHL odehrál Lindros 711 utkání a připsal si 839 bodů za 367 branek a 472 asistencí. V play off nastoupil v 50 duelech a zaznamenal 57 bodů za 24 tref a 33 přihrávek. V roce 1997 dovedl Philadelphii do finále Stanleyova poháru, kde Flyers podlehli Detroitu.

Reklama

Související témata: