Hlavní obsah

Trojici českých hokejistů čeká arbitráž

PRAHA

V příštích dnech se rozhodne o výši smluv trojice českých hokejistů na následující sezónu NHL. Ve čtvrtek začíná v Torontu arbitráž, na niž se rozhodlo obrátit trio Aleš Kotalík z Buffala, Aleš Hemský z Edmontonu a Martin Erat z Nashvillu. Původně měl v plánu absolvovat arbitrážní soud i ottawský forvard Martin Havlát, ale po výměně do Chicaga se rychle dohodl na smlouvě v novém působišti.

Článek

"Vždycky je lepší, když se člověk nemusí nervovat u arbitráže a má v létě klid," pochvaloval si Havlát. Nakonec podepsal novou dvouletou smlouvu s Chicagem i Radim Vrbata, který se už také chystal na arbitráž. Podle televizní stanice TSN bude mít útočník roční příjem 1,225 miliónu dolarů. Na platovou arbitráž se obracejí hráči spadající do kategorie chráněných volných hráčů, kteří se rozhodli neakceptovat tzv. kvalifikační nabídku od současného zaměstnavatele.

Sýkora asi odejde

Českých hráčů, kteří nemají v zámoří smlouvu, je však mnohem více. Zúžení patrně čeká českou kolonii v New York Rangers, bez smlouvy jsou Petr Sýkora, Martin Ručinský i Michal Rozsíval. Nejjasněji se jeví odchod u Sýkory, jehož naděje na udržení se v týmu výrazně klesly s příchodem Shanahana.

Ručinský by naopak mohl v New Yorku zůstat, i když se zřejmě bude muset spokojit s nižší smlouvou než v minulé sezóně, kdy bral tři milióny dolarů, ale kvůli problémům s kolenem odehrál jen 52 zápasů. Podle zámořských médií pro pětatřicetiletého útočníka Rangers připravili jednoletou smlouvu, ale Ručinský by raději dvouletý kontrakt. Zůstat by měl i Rozsíval.

Bulis má na výběr

Bez smlouvy zůstávají mj. i Jan Hrdina z Columbusu, ottawský Václav Varaďa nebo osmadvacetiletý útočník Jan Bulis. "Má asi sedm nabídek, brzy se dohodneme," věřil podle ČTK Bulisův agent Jiří Crha. Finalista Stanley cupu s Edmontonem Radek Dvořák na nový kontrakt rovněž stále ještě čeká.

"Pokud bych zůstal, chci být nasazován víc než teď," citoval ho server hokej.cz. Mezi nechráněnými volnými hráči je také bostonský Jiří Šlégr, ale ten se zřejmě vrátí do Litvínova. Další čeští hráči se naopak nabídky od svých klubů nedočkali. Ivan Huml tak zamířil do TPS Turku, ve stejné situaci jsou i Jaroslav Svoboda nebo Petr Tatíček.

Reklama