Hlavní obsah

Islanders už po šesti týdnech odvolali manažera, šanci dostal Snow

NEW YORK

Jen něco přes měsíc vydržel Neil Smith ve funkci generálního manažera zámořského hokejového celku New York Islanders. V úterý jej vedení nečekaně odvolalo a na jeho místo dosadilo Gartha Snowa, ještě donedávna aktivního brankáře, který po sezóně ukončil v dresu Ostrovanů hráčskou kariéru.

Foto: ČTK/AP

Garth Snow ještě během hráčské kariéry v dresu Islanders.

Článek

Smith získal místo generálního manažera teprve před šesti týdny. Měl pro práci solidní předpoklady, za jeho působení u konkurenčních Rangers klub získal dvakrát Prezidentovu trofej pro nejlepší tým NHL a v roce 1994 i Stanleyův pohár. V nové práci, k níž se dostal po šestileté absenci v NHL, měl ale spory s vlastníkem klubu Charlesem Wangem.

"Prostě jsme se neshodli, tak bylo třeba učinit rozhodnutí. Bylo jen mé," řekl Wang novinářům. "S Garthem jsem už na jaře o pozici generálního manažera mluvil a zaujaly mě jeho postoje a znalosti. Když se teď místo uvolnilo, měl jsem lehkou volbu," dodal Wang.

Brzy sedmatřicetiletý Snow v uplynulé sezóně, své dvanácté v kariéře, odchytal jen 18 zápasů, z nichž čtyři vyhrál. Brankářskou jedničkou v Islanders byl Rick DiPietro. "Splnil se mi sen. Mohu ujistit fanoušky, že klub udělá vše pro zisk Stanley Cupu," řekl Snow, jehož úkolem bude mimo jiné uzavřít smlouvu s DiPietrem a získat za sebe náhradu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články