Hlavní obsah

Talentovaného Solu pokřtí řecká Rallye Akropolis

PRAHA

Talentovaný španělský pilot Dani Solá zasáhne do seriálu mistrovství světa v automobilových soutěžích. Na nadcházejícím šestém podniku šampionátu, řecké Rallye Akropolis, bude pilotovat další citroën. Nikoli však v továrních barvách Citroën Sportu, francouzská automobilka jej nominovala do týmu Piedrafita Sport.

Foto: Auto-Sprint

I tak možná Dani Solá trénoval na nadcházející Rallye Akropolis.

Článek

Mladý pilot z Katalánského královského autoklubu se v Řecku představí se spolujezdcem Alexem Romaním. Sola není za volantem citroënů žádným nováčkem. Loni vyhrál juniorský šampionát Pohár Saxo Super 1600, letos startuje ve třídě N. Ta však na řeckém podniku není vypsána, a tak Solá se svou Xsarou WRC poskočí hned mezi elitní skupinu.

Odborníci se shodují, že to je pro perspektivního Katalánce obrovská příležitost ke strmější kariéře. Co o tom soudí sám Solá? "Xsaru pojedu poprvé a doufám, že nezklamu. Je to pro mě určitě veliká šance. Připravovali jsme se tvrdě v okolí Alicante, kde je podobný skalnatý terén jako bude v Řecku. Doufám, že Acropole nebude moje premiéra i derniéra současně. Rád bych s xsarou jel také při posledním podniku seriálu mistrovství světa ve Velké Británii," přeje si.

Tovární tým Citroënu v letošní sezóně výrazně posílil a šlape na paty dominantnímu Peugeotu. O souboji francouzských automobilek si přečtěte ZDE.

Reklama

Související témata: