Hlavní obsah

Haška milióny z Ruska nelákají, buď Detroit nebo nic

PRAHA

Brankář Dominik Hašek má o své další hokejové budoucnosti jasno. Buď se nakonec přece jen dohodne na smlouvě s týmem NHL Detroit Red Wings, nebo ukončí svou veleúspěšnou kariéru. A nic na tom nemění ani fakt, že gólmanskou legendu mocně vábily bohaté kluby z ruské superligy. Tahle možnost ale podle samotného hráče vůbec nepřipadá v úvahu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Dominik Hašek chce opět do branky Detroitu.

Článek

"V Rusku slibovali Dominikovi hned milión dolarů za sezónu, ale on se tomu jenom zasmál. Přitom to bylo víc, než by momentálně dostal v NHL. Jenže on by kvůli rodině do Ruska nešel. V úvahu přichází jen angažmá v Detroitu," potvrdil dnes hráčův zástupce Jaromír Henyš.

Klub, kterému Hašek v roce 2002 vychytal Stanley Cup, ale i nadále mlží. A to i přesto, že nedávno totálně zkrachovala jeho jednání s dalším veteránem Edem Belfourem, který nakonec podepsal smlouvu s Floridou. Podle deníku Detroit Free Press nedávno hovořil s generálním manažerem Red Wings Kenem Hollandem Haškův agent Rich Winter, ale k ničemu se vůbec nedobrali.

Podle Free Press je 41letý Hašek stále na seznamu možných brankářů Detroitu pro příští sezónu, ale prioritu mají jiní. Padají jména jako Vesa Toskala a Jevgenij Nabokov ze San Jose, Martin Biron z Buffala, či Jean-Sebastien Giguere z Anaheimu. Další variantou je, že jako jednička začne sezónu nejzkušenější ze současných brankářů Detroitu Chris Osgood.

Reklama

Související témata: