Hlavní obsah

Vašíček ukáže Stanley Cup v pátek, do Nashvillu se těší

PRAHA

Na Vysočinu dorazí v pátek 4. srpna nejslavnější hokejová trofej planety Stanley Cup. Trofej pro poslední vítěze kanadskoamerické NHL přiveze do Havlíčkova Brodu tamní rodák Josef Vašíček, jenž hokejový grál vyválčil před necelými dvěma měsíci v dresu Caroliny Hurricanes.

Foto: Carolina Hurricanes

Josef Vašíček ještě v dresu Caroliny.

Článek

Stanley Cup dorazí do Havlíčkova Brodu z Kladna, kde se s ním o den dříve potěší další český vítěz František Kaberle. Ten by se měl zdržet i na Vysočině a v pátek po patnácté hodině bude na místní radnici společně s Vašíčkem dělat autogramiádu.

Od šestnácti hodin je pak na náměstí v Havlíčkově Brodě připraven bohatý program, kterého by se měli zúčastnit i někteří další čeští hokejisté a možná bude přítomen i známý agent českých hráčů v NHL Rich Winter. V 17:30 se pak Stanley Cup i se svými strážci a oslavenci přesune na místní zimní stadión. Následovat bude fotografování s havlíčkobrodskými hokejisty a podpisová akce.

Agent: V Nashvillu bude spokojený

V sobotu ráno už bude Stanley Cup opět připraven k odletu z České republiky a Vašíček tak definitivně uzavře svou kariéru v Carolině, odkud po sezóně přestoupil do Nashvillu. Na nové působení se údajně těší a je připraven na novou motivaci.

Bude Josef Vašíček v Nashvillu spokojený?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

"Osobně si myslím, že trejd byl pro něj velice dobrý," tvrdí Vašíčkův hráčský zástupce Jaromír Henyš. "V závěru sezóny byl velmi rozčarovaný z toho, že nedostal šanci ve finále. I proto nakonec vzal výměnu dost  pozitivně, bude to pro něj nová výzva. V klubu jsou i další Češi, myslím, že bude spokojený," dodal Henyš.

Reklama