Hlavní obsah

Zn.: Hledám práci. Kdo s Jágrem v čele je v NHL na čekané?

Praha

NHL se blíží, přípravné kempy startují a trh s volnými hráči stále nabízí hokejisty, kteří jsou bez práce, bez dresu, který by mohli za pár týdnů oblékat. Starší, mladší, zasloužilí, útočníci, obránci. Paleta, ze které lze vybírat. V ní jsou také česká jména. Nechybí ani Jaromír Jágr. Stále nepodepsal. Toho server nhl.com řadí k nejlepším, kteří jsou k dispozici.

Foto: Adam Soukup, Rytíři Kladno

Hokejista Jaromír Jágr na tréninku Kladna. Oblékne ještě dres v NHL?

Článek

Jaromír Jágr o své budoucnosti v NHL.

Jaromír Jágr: Po minulé sezóně se nedohodl s Floridou na prodloužení kontraktu a rozešli se. A to trochu překvapivě. Hráč, který byl zvolen mezi stovku největších jmen NHL v historii se ale i ve svých pětačtyřiceti letech nevzdává a věří, že bude nadcházející ročník v zámoří hrát. „Jsem si jistý, že dostane šanci. On dokáže NHL stále hrát," nechal se slyšet Jonathan Huberdeau z Floridy.

Stejně to vidí i kladenský odchovanec, což potvrdil v rozhovoru pro Sport.cz před dvěma týdny. „Kdybych se teď rozhodl, že chci jít hrát do NHL, místa v ní jsou. Jenže já tam nechci jít jenom hrát, musí mi to dávat smysl," řekl Jágr.

Kteří další hráči jsou v osudí?

Jarome Iginla: Sice mu je čtyřicet let, ale chce pokračovat v NHL. V uplynulé sezóně odehrál 80 zápasů a připsal si 27 bodů. Poslední tři ročníky strávil v Coloradu a část minulé sezóny v Los Angeles. Celkem v NHL získal 1300 bodů v 1554 zápasech.

Brian Gionta: Několik týmu se nechalo slyšet, že mají o tohoto osmatřicetiletého útočníka zájem. V NHL odehrál přes tisíc utkání. „Nic ale není jisté. Bude se i nadále připravovat a uvidíme v několika dalších týdnech," nechal se slyšet jeho agent Steve Barlett minulý týden.

Jiří Hudler: Prožívá Kristova léta. Šikovný útočník, který ale od 23. března nehrál pro zranění ve spodní části těla. Za Dallas odehrál v upynulé sezóně 32 zápasu a připsal si 11 bodů.

John Michael Liles: Jeho sportovní životopis mu ukazuje 13 odehraných sezón v NHL. V šestatřiceti letech hledá tento obránce tým, kde by zakotvil. Loni oblékal dres Bostonu - 36 zápasů, 0 gólů a 5 asistencí.

Zbyněk Michálek: Zkušený čtyřiatřicetiletý bek, který má hodně odehráno i na mezinárodní scéně. V poslední sezóně hrál tak v AHL, když oblékal dres Tusconu. Za Arizonu v NHL odehrál jen tři zápasy.

„Jsem připravený, snad přijdou nějaké nabídky. V Evropě jsme s agentem zatím nic nehledali, v Americe mi na rovinu řekli, že žádné nabídky nemám. Až časem se uvidí, jestli budu mít i s ohledem na rodinu chuť jít hrát do Evropy," řekl před měsícem.

Reklama

Související témata: