Hlavní obsah

Sedm gólů za dva zápasy? Ovečkin napodobil 100 let starý počin

Washington

Alexandr Ovečkin prožívá famózní vstup do nového ročníku hokejové NHL. Ruský útočník ve čtvrtečním duelu s Ottawou nastřílel hattrick, o dva dny později dokonce nasázel čtyři trefy do sítě Montrealu. Vyhlášený zakončovatel tak skvěle odpovídá na kritiku jeho výkonů z minulé sezóny.

Foto: Amber Searls, Reuters

Alexandr Ovečkin v utkání s Montrealem.

Článek

Ovečkin v tomto ročníku vypálil na bránu soupeře hned čtrnáctkrát, což odpovídá jeho stylu hry. Dvaatřicetiletý kanonýr s oblibou zakončuje co nejčastěji to jen jde. Ohromující je především 50 % úspěšnost střel.

Není ani příliš obvyklé, aby nějaký hokejista dokázal dát hattrick v prvních dvou kláních sezóny. Podle statistik společnosti Elias Sports Bureau se tak stalo v roce 1917, tedy před sto lety, a to hned třem hráčům - Cy Dennenymu z Ottawy, Joe Maloneovi z Montrealu a Regu Nobleovi z Toronta Arenas.

Sám kapitán Washingtonu přiznal, že přes léto vylepšil svou životosprávu, shodil pár kil a změnil tréninky.

Nyní však má pro svou nebývalou střeleckou úspěšnost kuriózní vysvětlení. „Může za to sestra mé ženy. Kdykoliv je ve městě, tak dám hattrick. V pondělí má zase odjet, ale určitě si půjdu s někým promluvit, aby ji ještě zdržel," bavil přítomné novináře.

Z neuvěřitelné produktivity těží celá Ovečkinova lajna. Na všech sedm zásahů přihrával Ovečkinovi jeho krajan Jevgenij Kuzněcov, u tří branek má asistenci Jakub Vrána. Jednadvacetiletý Čech se letos poprvé naplno prosadil do prvního týmu Capitals a svou rychlostí vhodně doplňuje ruské parťáky.

Reklama

Související témata: