Hlavní obsah

Minnesota přišla o dva hráče, Vancouver o Švéda Edlera

Vancouver

Hokejisté Minnesoty budou postrádat delší dobu útočníky Charlieho Coylea a Nina Niederreitera, kteří se zranili ve čtvrtečním utkání v Chicagu při výhře Wild 5:2. Vancouveru bude pro změnu chybět jednatřicetiletý Švéd Alexander Edler, který si v první třetině čtvrtečního domácího zápasu s Winnipegem (2:4) poranil vazy v koleni. Edler nastupoval v elitní obraně s Christopherem Tanevem a hrál přesilovky i oslabení.

Foto: ČTK

Švédský obránce Vancouveru Alexander Edler.

Článek

si zlomil lýtkovou kost v pravé noze a bude mimo hru šest až osm týdnů. Niederreiter si pochroumal kotník a čeká jej minimálně třítýdenní pauza.

Pětadvacetiletý Američan Coyle si zlomil lýtkovou kost v pravé noze a bude mimo hru šest až osm týdnů. V této sezoně zaznamenal ve třech duelech dvě asistence. Celkem má na kontě v NHL v 356 zápasech 179 bodů za 70 tref a 109 přihrávek. Ve 39 utkáních play off si připsal sedm gólů a osm asistencí.

Stejně starý Švýcar Niederreiter si pochroumal kotník a minimálně tři týdny si nezahraje. Ve třech zápasech v tomto ročníku nebodoval. Při 392 startech v NHL nasbíral 176 bodů (85+91). Ve 34 duelech play off zaznamenal osm tref a 10 asistencí.

Ve čtvrtek se Wild zranil ještě další forvard Marcus Foligno, který utrpěl zlomeninu v obličeji. Dnes se podrobí operaci a zotavovat se bude nejméně týden. Na marodce už má přitom Minnesota útočníky Zacha Pariseho (záda) a Mikaela Granlunda (tříslo).

To švédský bek ve službách Vancouveru Edler si ve třech duelech v této sezoně připsal jednu asistenci. "Je velká ztráta přijít o hráče jako je Edler. Byl důležitou součástí naší obrany," řekl trenér Vancouveru Travis Green. Edler má na kontě v NHL 691 utkání a 301 bodů za 78 branek a 223 asistencí.

Reklama