Hlavní obsah

Miliónový kluk v NHL kouzlil. Absolutně nádherné, rozplýval se komentátor

Třetí sezóna v NHL a ve dvaceti letech je jisté jedno. Connor McDavid má před sebou hvězdnou kariéru v NHL. Dokazují to čísla, kontrakt, reakce okolí, a hlavně výkony na ledě. Naposledy si útočník Edmontonu připsal asistence u dvou gólů proti Chicagu, které prohrálo 1:2 v prodloužení. Především první přihrávka byla jako z jiného světa.

Foto: Patrick Gorski, Reuters

Connor McDavid (97) se snaží překonat gólmana Chicaga Antona Forsberga.

Článek

Edmonton prohrával 0:1 v první třetině. McDavid převzal puk na obranné modré čáře, nabral rychlost a měl před sebou dva protihráče. Kanaďan se otočil, hlídal si puk, dostal se k brance zády. Rozhlédl se a přihrál. Žádný stres. Bylo srovnáno. Patrick Maroon se mohl radovat z gólu. „Jen jsem se snažil chránit puk a hrát," pronesl lakonicky McDavid.

„Absolutně nádherné," ohodnotil komentátor zápasu akci posledního vítěze kanadského bodování. „Nepřekvapilo by mě, kdyby jednou nastřílel sto gólů. On je skvělý," nechal se slyšet před dvěma týdny Jaromír Jágr.

Rekord v NHL drží Wayne Gretzky, ten dokázal vstřelit v sezóně 1981/1982 92 branek! V ročníku 1983/1984 si připsal 87 branek. Neuvěřitelná čísla. On v dresu Edmontonu, McDavid ho může v tomtéž dresu napodobit.

Neskutečný hráč, poznal Nečas

S McDavidem se potkal také Martin Nečas při své premiéře v NHL. „Na první buly jsem si stoupnul proti němu, to byl hned rozdíl, ten hráč je neskutečný," přiznal osmnáctiletý útočník Caroliny pro Sport.cz.

V roce 2015 naskočil McDavid do NHL, nasbíral 48 bodů, v minulém ročníku zámořské soutěže už dosáhl na stovku, nikdo nebyl lepší. Letos má z šesti utkání osm bodů (3+5). Vedení klubu ví, koho podepsalo, proto mu také v červenci nabídlo kontrakt na osm let za 100 miliónů dolarů.

Proti Chicagu odehrál téměř pětadvacet minut. „Pokud je na ledě, musíte si to uvědomit. Má velkou rychlost a dělá všechny spoluhráče lepšími. Musíte vědět, kde hráči jsou, zároveň s ním musíte držet krok," citoval server nhl.com gólmana Chicaga Antona Forsberga.

Reklama

Související témata: