Hlavní obsah

Boston - Buffalo 4:5 po pr.Pastrňák má formu jako hrom, ani dva góly však výhru nepřinesly. Jágr kvůli zranění nedohrál

New York
Aktualizováno

Ani výborné představení českého útočného esa Bostonu Davida Pastrňáka nepomohlo Medvědům v zápase s Buffalem, které nakonec zvítězilo v prodloužení. Dařilo se také Radku Faksovi, ten dvěma přihrávkami pomohl porazit Carolinu. Bod si připsal i Ondřej Palát, jenž byl u dominantního výkonu Tampy Bay v zápase s obhájcem Stanley Cupu z Pittsburghu. Jaromír Jágr odstoupil v první třetině kvůli zranění v dolní části těla a Calgary bez něho prohrálo s Minnesotou 2:4.

Foto: ČTK

Český útočník David Pastrňák(vlevo) střílí branku v zápase s Buffalem Sabres.

Článek
Fotogalerie

Ještě nedozněla chvála na Pastrňákovo úchvatné sólo z minulého utkání s Vancouverem, znovu se mladý rodák z Havířova činil. Hned ve čtrnácté minutě domácího zápasu s Buffalem otevřel z předbrankového prostoru skóre a aby toho nebylo málo, tak uprostřed druhé části hry po kličce do středu hřiště zvyšoval už na 4:1 pro Bruins. Ani tříbrankový náskok však svěřencům Bruce Cassidyho nestačil. Sabres dokázali ve třetí třetině srovnat, aby v prodloužení rozhodl Ryan O'Reilly.

"Samozřejmě jsme zklamaní," uvedl Pastrňák, který má už na kontě šest tref. "Přestali jsme ve třetí třetině hrát a rázem byli všude před námi. Připadalo mi, jako bychom se taky trochu začali bát, přicházeli jsme o puky a nemohli jsme se ani dostat k nim do pásma. Přitom první dvě třetiny jsme hráli dobře. Je to škoda, darovali jsme jim bod. Je to pro nás další lekce," dodal. V sestavě Bostonu chyběl zraněný David Krejčí, brzy by se nicméně měl na led vrátit.

Úspěšný večer a to nejen z osobního, ale i týmového hlediska má za sebou třiadvacetiletý Radek Faksa. Slušný vstup do nového ročníku potvrdil Dallas i v domácím souboji s Carolinou. V American Airlines Centru pečetil fantastickou úvodní polovinu zápasu z pohledu domácíh asistencí na gól Tylera Pitlicka, už druhou v zápase. Hvězdy se dostali do pohodlného vedení 4:0 a v závěru hodně polevili. Zejména hostující Jeff Skinner odbrzdil ruční brzdu, vstřelil dva góly a tlak celku ze Severní Karolíny vyústil v obrovskou převahu v závěrečné části (14:3 na střely). Na více než snížení to však Hurricanes nestačilo a tři body tak zůstaly v Dallasu.¨ "Faksova řada byla nejlepší v zápase. Kontrolovala hru a dělala vše, co chci, aby dělali. Výborně také napadali. Mít třetí formaci, která dá v zápase dva góly, je vždy skvělé," rozplýval se kouč Dallasu Ken Hitchcock nad výkonem tria Pitlick-Faksa-Roussel.

Poslední dva venkovní zápasy dokázali Tučňáci otáčet a hlavně díky skvělým přesilovkám ,to se jim už ale nepovedlo na ledě nažhavené Tampy. Domácím se dařilo na co sáhli, skvěle chytal ruský gólman Blesků Andrej Vasilevskij, v útočném pásmu se zase nejvíce činil jeho krajan Nikita Kučerov, který sám dva góly dal a na jeden přihrál, dokonce čtyři body si připsala další útočná hvězda Steven Stamkos. Vidět byl i Ondřej Palát, který nahrával na branku Braydena Pointa. Díky vítězství 7:1 se Tampa dostala na čelo celé NHL.

Jaromír Jágr ani Michael Frolík tentokrát nebodovali v dobře rozehraném zápase proti Minnesotě, prvně jmenovaný navíc musel odstoupit už v první třetině kvůli zranění v dolní části těla. Ještě v desáté minutě třetí třetiny vedl kanadský celek 2:1. Slepené góly Sutera a Spurgeona ale vývoj otočily a domácí už se na odpověď nezmohli. Rozdílovým hráčem byl především zkušený obránce Ryan Suter, který k brance přidal ještě dvě přihrávky.

Jágr stihl jen čtyři střídání a necelé čtyři minuty, z nichž většinu odehrál v přesilové hře. Do kabiny zamířil v 15. minutě za bezbrankového stavu. "Zatím nevím nic bližšího," řekl trenér Calgary Glen Gulutzan. "Je velká škoda, že musel odstoupit. Hrál dobře, měl i šance," dodal.

Další brankové hody byly viděny v kanadském derby. Ottawa přivítala Toronto a v přestřelce tahala od začátku za delší konec. Zářil především první útok, Brassard se Stonem si připsali dvě trefy a asistenci, všechno zezadu dirigovala švédská superstar a kapitán mužstva Erik Karlsson, jenž se podílel na třech brankách. Hosté se osmělili pozdě a i když stihli ještě snížit na 3:4, závěr znovu patřil Senátorům, kteří po dvou porážkách znovu našli vítězný recept.

Na střet dvou dlouhodobě velmi dobře hodnocených gólmanů se těšilo více než patnáct tisíc diváků v Nationwide Areně v Columbusu. Nakonec však nezářil ani domácí Sergej Bobrovskij ani Jonathan Quick. Další gólově bohatý zápas přinesl vítězství Králům. Střelecky při chuti byl třicetiletý Slovinec Anže Kopitar, který nejprve nastartoval obrat ze stavu 0:2 a poté také vstřelil vítězný gól v osmnácté minutě třetí třetiny.

Reklama