Hlavní obsah

Jágr zařazen na listinu zraněných hráčů! Jak dlouho si nezahraje?

Calgary/Praha
Aktualizováno

Patrně by se nemělo jednat o závažnější problém, Jaromír Jágr přesto bude hokejistům Calgary několik nejbližších zápasů chybět. Vedení Flames totiž umístilo nejproduktivnějšího Evropana v dějinách NHL na listinu zraněných hráčů. Pětačtyřicetiletý útočník kvůli zdravotním komplikacím nedohrál sobotní duel proti Minnesotě.

Foto: Darryl Dyck, ČTK/AP

Jaromír Jágr v dresu Calgary.

Článek

Jágr proti Divočákům stihl na ledě odehrát necelé čtyři minuty, když v patnácté minutě zápasu zamířil na střídačku a následně do kabiny. Do utkání, které Calgary prohrálo 2:4, už se nevrátil. Oficiální důvod zní: zranění v dolní části těla. Víc zatím klub neprozradil. Posila Plamenů patrně laboruje s třísly, s nimiž měla problémy už několikrát během své kariéry.

„Je velká škoda, že musel odstoupit. Hrál dobře, měl i šance," posteskl si bezprostředně po skončení duelu kouč Flames Glen Gulutzan. Vedením klubu byl k týmu z AHL povolán 23letý centr Mark Jankowski.

Novinář kanadského serveru flamesnation.ca Ryan Pike nyní zveřejnil, že Calgary Jágra zařadilo na listinu zraněných hráčů. A ta se řídí striktními pravidly. „Hráč umístěný na listinu zraněných hráčů nemůže minimálně týden od zapsání (na listinu) nastoupit do utkání NHL," stojí ve směrnici.

Jágr tak přijde o úterní resp. středeční venkovní duely v Nashvillu a St. Louis, stejně jako o domácí souboj s Dallasem. Do sestavy Plamenů by se mohl vrátit až v neděli proti Washingtonu.

Reklama

Související témata: