Hlavní obsah

Jágrův nástupce hattrickem sestřelil Anaheim. Přálo nám i štěstí, ujišťoval po debaklu

Praha

Může být spokojen. Radim Vrbata přišel před sezónou na Floridu, kde obléká dres Panterů v NHL. Jaromír Jágr v klubu skončil, jiný a mladší český útočník jej nahradil. Takový je hokejový život. Šestatřicetiletému rodákovi z Mladé Boleslavi se zatím daří. Naposledy si proti Anaheimu (8:3) připsal hattrick.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Spoluhráči gratulují Radimu Vrbatovi (71, druhý zprava) z Floridy k hattricku.

Článek

Vrbata září na ledě, odehrál devět zápasů s bilancí osmi bodů (3+5). Jágr má v Calgary pět utkání a dva body za přihrávky. V současné době je navíc na listině zraněných hráčů.

Pět týmů a sedm třígólových večerů, taková je Vrbatova bilance v NHL. Poslední hattrick si připsal v šestatřiceti letech, čekal na něj od prosince 2015, to hrál ještě za Vancouver.

Dvaadvacet střel a osm gólů, vysokou produktivitu předvedla Florida při výhře 8:3. „Moc střel nebylo, měli jsme také štěstí," citoval server latimes.com českého útočníka, který je pátý v bodování klubu. Zatím bodoval v šesti z devíti utkání této sezóny.

Na Floridu se Vrbata těšil

„Vždycky chcete začít sezónu dobře, vstřelit brzo gól a mít pohodu. Pak máte dobrý zápas a všechno na co sáhnete, se zdá, že jde snadno," dodal Vrbata, který byl po svém sedmém hattricku vyhlášen první hvězdou duelu.

V červenci se upsal Floridě a těšil se. „Mají dva výborné centry Barkova a Trochecka, umí tvořit hru, připraví šanci." Oba se prosadili i při Vrbatově gólovém představení. Barkov si připsal gól a asitenci, Trocheck byl ještě o přihrávku lepší.

Jágr chtěl na Floridě po minulé sezóně zůstat, ale nestalo se. Svůj další hattrick a posunutí rekordní zápasové hranice si může připsat v Kanadě, v dresu Calgary. Zatím je ale na marodce.

Nejstarší hattrick má český podpis

Jágr má v pětačtyřiceti letech na kontě patnáct hattricků v NHL. Navíc je nejstarším hráčem, který dal tři góly v zámořské lize. Tento rekord si připsal na začátku roku 2015, bylo mu 42 let a 322 dnů. Na hattrick čekal téměř devět let.

Třemi góly v jednom utkání překonal rekord Gordieho Howea z roku 1969, tomu bylo 41 let a 216 dní. „Rád dávám hattricky, ale nelíbí se mi, že jsem nejstarší. Nechci být nejstarší hráč, ale jsem rád, že dávám góly," smál se tehdy hráč New Jersey Devils.

Nyní je ve stavu nemocných v kanadské Albertě, kde mrzne. Vrbata se vyhřívá na Floridě a osmnáct gólů mu chybí do 300 tref v NHL. Jágr se může stát zase hráčem, který odehraje nejvíce zápasů v zámořské lize. První je Gordie Howe a jeho 1767 utkání, kladenskému odchovanci chybí 51 duelů k vyrovnání.

Dočkají se oba Češi?

Reklama

Související témata: