Hlavní obsah

Je to frustrující. Zranění jsem si možná zavinil sám, přiznává Jágr

Calgary/Praha

Český hokejový veterán Jaromír Jágr se blíží návratu do sestavy Calgary po zranění v dolní části těla. Nejlepší Evropan všech dob však zdůrazňuje, že nechce nic uspěchat a zatím tak není zcela jisté, zda nastoupí do čtvrtečního duelu proti svému bývalému klubu z Pittsburghu.

Foto: Sport.cz

Jaromír Jágr se blíží k návratu do Calgary.

Článek

„Chci se vrátit a být stoprocentně připravený pomoct týmu. Nechci tam prostě jen být. To není můj styl. Možná jsem to dělal na začátku kariéry, teď chci ale být úplně zdravý," vysvětlovala legenda pro server nhl.com.

Jágr, jenž si v pěti zápasech připsal dvě asistence, se zranil v první třetině utkání proti Minnesotě 21. října, o dva dny později byl zapsán na listinu zraněných hráčů s očekáváním, že týmu bude chybět minimálně týden.

Kladenský odchovanec připouští, že zdravotní problémy si mohl přivodit sám při snaze rychle se dostat do formy, aby mohl po přesunu do Flames co nejdříve nastoupit.

Kouč je optimistický

„Nezapomínejte, že jsem pět měsíců nehrál. Další věc je, že se chci dostat do formy co nejrychleji. Mimo led jsem tak pracoval velmi tvrdě a možná jsem se přetížil. Je těžké si to připustit, ale takové věci se prostě stávají. Musím být trochu trpělivější a počkat si, co se bude dít," pokračoval 45letý forvard.

„Před zraněním jsem se cítil dost dobře a teď se vracím zase na začátek. Je to těžké, ale nic s tím nenadělám. Musím pořád makat a doufat, že se to bude neustále lepšit. Je to frustrující, ale bohužel i tohle je součástí hokejového života. Celou kariéru jsem měl štěstí, že se mi vážnější zranění vyhýbala," dodal.

To kouč Glen Gulutzan je ohledně Jágrova návratu do sestavy optimističtější: „Uvidím, jak na tom bude dnes, to nám hodně naznačí, protože máme se za sebou docela náročný trénink. On ho zvládl, což je dobré znamení. Teď se budeme muset o něm také poradit s doktory."

Reklama

Související témata: