Hlavní obsah

V Pittsburghu prý nevědí, kde je hokejový talent Malkin

Zatím nikdo prý netuší, kde se v současnosti ukrývá hokejový talent Jevgenij Malkin. Dvacetiletý ruský útočník uprchl z Finska cestou na přípravný kemp Magnitogorsku. V Pittsburghu, kam podle všeho chce Malkin zamířit, tvrdí, že nevědí, kde hokejista je.

Foto: rushockey.com

Jevgenij Malkin v dresu Magnitogorsku

Článek

Malkin si minulý týden vymohl zkrácení zbytku své smlouvy v Rusku na rok. Vedení Magnitogorsku jej nepustilo do zámoří, protože mu druhá strana nabídla desetkrát nižší odstupné, než by si Rusové představovali. Malkin se proto v nestřežené chvíli na helsinském letišti sebral a s pasem zmizel.

V Pittsburghu ani v Rusku prý není. Malkinův bývalý ruský agent Sergej Isakov deníku Sovětskij sport řekl, že si hráč před cestou do Finska nechal udělat kanadská víza. Hokejistovi američtí zástupci J.P. Barry a Pat Brisson informaci nepotvrdili, ani nepopřeli. Sami nenaznačili, že by věděli, kde je. "Mohu vám říct, že si myslím, že je v pořádku. Nic víc," sdělil Brisson agentuře AP.

Kde bude hrát v příští sezóně Jevgenij Malkin?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

O nic moudřejší nejsou ani Malkinovi rodiče, Jevgenij má prý vypnutý telefon. "Synovi prostě nevydržely nervy," myslí si jeho otec Vladimir. "Pořád na něj byl tlak, že musí zůstat a jeho myšlenky byly zatím v NHL. Rozumím mu, ale jeho rozhodnutí nepodporuji. Byl to dětský čin," citoval Malkina staršího ruský list Pravda.

Hokejistova maminka Natalia novinářům řekla, že funkcionáři Magnitogorsku na jejího syna pořád tlačili z pohledu patriotismu. A proto nakonec podlehl a podepsal novou smlouvu. "Potom mi řekl: Mami, oni (Pittsburgh) na mne čekají a já jim to slíbil. Na kemp do Finska odjížděl hodně otrávený," dodala.

Magnitogorsk podá žalobu

Vedení Mettalurgu oznámilo, že podá na Pittsburgh žalobu, pokud mu Malkina přetáhne proti jeho vůli. Hráč, kterého si předloni Penguins vybrali v draftu jako druhého v pořadí, ovšem tvrdí, že měl ve smlouvě klauzuli, která mu do NHL dovolovala odejít.

Reklama