Hlavní obsah

Jordan žaluje Vodafone o 150 miliónů liber

PRAHA

Podle informací britského tisku žaluje Eddie Jordan, šéf stejnojmenné stáje formule 1, společnost Vodafone, která je sponzorem Ferrari. Jordan tvrdí, že telekomunikační gigant přislíbil sponzorskou podporu týmu, následně ovšem přešel k celku italského šampióna. Za to žádá jako odškodné 150 miliónů liber.

Foto: www.f1motor-racing.com

Eddie Jordan.

Článek

Informace o chystané soudní při přinesl podle internetových stránek f1.racing-live.com britský deník The Times. Podle listu by se mohla záležitost dostat před tribunál během několika týdnů.

Mluvčí společnosti Vodafone přiznal, že se stájí Jordan o možném partnerství jednali před začátkem sezóny v roce 2001, byli ale pouze jedním z mnoha subjektů, které se ve věci sponzoringu britského týmu angažovaly.

Domnívají se proto, že nároky Jordana jsou bez šance na úspěch. "Věříme - a byli jsme v tom utvrzeni i našimi právníky - že šance pana Jordana uspět u soudu jsou minimální a že uhájíme svou pozici," hovoří se v prohlášení, které Timesy obdržely.

Nabízí se ale otázka, jak by se - v případě Jordanovy výhry u soudu - odrazila tato skutečnost v přízni telekomunikační společnosti vůči automobilovému sportu.Vodafone je totiž s podporou 110 miliónů liber ročně třetím největším sponzorem stáje Ferrari, mimo to ale ještě investuje nemalé finanční částky přímo v místech konání závodů formule 1.

Reklama

Související témata: