Hlavní obsah

Problémový talent vzdal angažmá v Kanadě a míří do Evropy. Do Sparty se ale nevrátí

Bratislava

Slovenský útočník Martin Réway (22) podepsal smlouvu se slovenským zástupcem v Kontinentální hokejové lize (KHL) Slovanem Bratislava. Ve středu to oznámil klubový web s tím, že Réway podepsal smlouvu do konce aktuálního ročníku KHL.

Foto: hcslovan.sk

Martin Réway pózuje s dresem Slovanu Bratislava.

Článek

„Réway je nepochybně stále jeden z největších slovenských hokejových talentů za poslední léta. Po nedávném uvolnění z kontraktu v Montrealu jsme Martina oslovili prostřednictvím agenta a učinili jsme všechny potřebné kroky pro jeho působení v Bratislavě," řekl generální manažer Slovanu Patrik Ziman. „Ve Slovanu chceme dát talentovanému hokejistovi šanci pro návrat do formy a věříme, že pomůže k lepším výsledkům klubu," dodal.

Réwaye v roce 2013 draftoval Montreal Canadiens z celkového 116. místa. V kariéře však pokračoval ve Spartě Praha. V české nejvyšší soutěži odehrál 56 utkání a získal 59 kanadských bodů. Pak přestoupil do švýcarského Fribourgu, kde v 19 utkáních nasbíral 21 bodů. Útočníka pronásledovaly vleklé zdravotní problémy, kvůli kterým vynechal celou uplynulou sezónu. Aktuální ročník začal v zámoří v týmu Laval Rocket v AHL, kde odehrál pět utkání a připsal si dvě asistence.

Se slovenskou reprezentací do 20 let získal Réway bronzovou medaili. Za seniorskou reprezentaci hrál na mistrovství světa v letech 2014 a 2016.

Reklama

Související témata: