Hlavní obsah

Nolan podepsal roční smlouvu s Phoenixem

PHOENIX

Hokejový útočník Owen Nolan, který po operaci pravého kolena vynechal celou uplynulou sezónu, zakotvil ve Phoenixu. Čtyřiatřicetiletý Nolan se dohodl s Coyotes na roční smlouvě, která vstoupila v platnost ve středu po úspěšném absolvování lékařských testů. Vydělat by si měl jeden až 1,25 miliónu dolarů.

Článek

Jednička draftu z roku 1990 údajně ale překvapila zástupce Phoenixu dobrou kondicí a tým vedený koučem Waynem Gretzkým si prý od jeho angažování hodně slibuje. Nolan hrál naposledy v ročníku 2003/04, kdy odehrál do zranění 65 utkání a připsal si 48 kanadských bodů.

Nolan se po zranění dostal s Torontem do sporu kvůli finanční kompenzaci za ušlý zisk. Hned tři spory nakonec nedávno vyřešila mezi oběma stranami důvěrná dohoda, jejíž znění nebylo zveřejněno. Nolan by se měl ale podle zákulisních zpráv dočkat pěti miliónů dolarů.

Na kontě má bývalý hráč Quebeku, San Jose a Toronta v NHL 915 utkání a 735 bodů za 349 branek a 386 asistencí. V 58 duelech play-off skóroval osmnáctkrát a na 17 tref přihrál.

Reklama