Hlavní obsah

V hale byla bouře! Hrdina Plamenů všem děkoval, dostal puk a fandům hodil hokejku

Calgary/Praha
Aktualizováno

Je to tady. Legendární hokejová mašina s číslem 68 se rozjíždí. Jaromír Jágr zavřel pusu kritikům a posměváčkům, že v pětačtyřiceti letech už to měl v NHL zabalit. Teď gólem a asistencí pomohl Calgary k výhře nad Detroitem 6:3 a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. „Děkuju všem za podporu, kterou jsem cítil od prvního dne, co jsem v klubu," usmíval se při rozhovoru po utkání.

Foto: Jeff McIntosh, ČTK/AP

Jaromír Jágr začal v utkání s Detroitem asistencí u trefy Jankowského (vpravo), pak se sám zapsal mezi střelce a pomohl Plamenům k výhře nad Detroitem 6:3.

Článek

Fanoušci nadšeně aplaudovali. Halou rezonovalo jméno Jágra, ten na ledě obkroužil kolečko a věnoval fanouškům hokejku. Na tuhle chvíli čekal. Během dlouhých let byl Jágr obletovanou hvězdou, teď ale čekal na první trefu v dresu Plamenů. Přišla v sedmém zápase, když překonal svého krajana v brance Detroitu.

„Samozřejmě je to zvláštní pocit, když dáte první gól v novém klubu. Ale dostal jsem krásnou přihrávku," chválil příhru spoluhráče Gaudreaua ze začátku 38. minuty. Legendární 68 se smála tomu, že se při gólové akci dvou na jednoho hlavně snažila udržet krok s parťákem v útoku. To se povedlo a pak už se mohl jen smát. „Je to paráda, užíval jsem si to, i když NHL hraju už spoustu let," culil se český hokejista v zajetí novinářů.

„Jsme moc rádi, že jsme tenhle zápas zvládli. Ale jsou před námi další výzvy a my chceme dál vyhrávat. I kvůli fanouškům, kteří nám pomáhají a stojí za námi od první minuty," dodal. "Pro mě je nejdůležitější, že se cítím na ledě dobře a pomůžu týmu."

Nadšený byl i Johnny Gaudreau z toho, že mohl Jágrovi na gól přihrát. „Mám štěstí, že jsem mohl být u toho," svěřil se útočník. Dočkal se i pochvaly od české legendy. "Je to velmi talentovaný hráč. Umí se prosadit v situacích jeden na jednoho, je rychlý," hodnotil výkon spoluhráče Jágr.

Reklama

Související témata: