Hlavní obsah

Los Angeles vyměnilo Cammalleriho do Edmontonu za Jokinena

Los Angeles

Už po 15 zápasech skončilo druhé angažmá kanadského hokejového útočníka Mikea Cammalleriho v Los Angeles. Kings vyměnili pětatřicetiletého mistra světa z roku 2007 do Edmontonu za jiného zkušeného útočníka Fina Jussiho Jokinena.

Foto: Reed Saxon, ČTK/AP

Michael Cammalleri (14) se stěhuje z Los Angeles.

Článek

Cammalleri po minulé sezoně předčasně skončil v New Jersey. S klubem měl smlouvu až do roku 2019, ale Devils ho z kontraktu vyplatili. Jako volný hráč pak podepsal roční smlouvu na milion dolarů s Los Angeles, které ho v roce 2001 draftovalo. V jeho dresu strávil pět sezon, později hrál také za Calgary a Montreal.

V tomto ročníku zatím nasbíral v 15 utkáních tři góly a čtyři asistence. "Nelíbila se mu role, jakou měl," řekl generální manažer Kings Rob Blake. Odmítl však říct, zda Cammalleri o výměnu sám požádal.

O rok mladší Jokinen také přišel do Edmontonu před touto sezonou jako volný hráč a podepsal roční kontrakt. V dosavadních 14 zápasech si připsal jednu asistenci.

Pro majitele dvou medailí z olympijských her a tří cenných kovů z mistrovství světa je Los Angeles už sedmým působištěm v NHL.

Reklama