Hlavní obsah

Hudler: S Detroitem uzavřu jednocestný kontrakt

PROSTĚJOV

Do zámoří kdysi odcházel s velkými plány, ale zatím se mu je nepovedlo naplnit. Možná však teď přichází průlom, kdy konečně podepíše vsetínský odchovanec Jiří Hudler kontrakt, který mu zajistí více příležitostí zahrát si NHL. "S Detroitem jsme už dohodnuti na jednocestné smlouvě. Konečně," oddechl si v rozhovoru pro Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jiří Hudler ještě v dresu Vsetína

Článek

Poslední jednání sice ještě údajně probíhají, ale podle hráče i jeho agenta Petra Svobody už se přiblížila do finální fáze. "Není to ještě definitivní, ale všechno je to už na dobré cestě. Myslím si, že během jednoho dne nebo dvou by to mohlo být uzavřeno především pak k mé spokojenosti," vykládal Hudler.

Jednocestný kontrakt by mu měl kromě vyššího příjmu zaručit, že nestráví další sezónu pouze v nižší zámořské soutěži. Tam se sice v minulých letech docela výrazně prosazoval, ale vedení Rudých křídel jako by jeho kvalitní výkony ani nebralo v úvahu. Šanci dostávali hráči s lepšími smlouvami, na Hudlera se tak pořád nedostávalo.

Nová smlouva je taková odměna

Mladý útočník si prožil nejednu krizi. "Tři roky, které jsem si tam odbyl, byly hrozně těžké. Nová smlouva je možná i taková odměna za to. Vědí to i všichni v Detroitu, takže věřím, že šanci teď dostanu. Pokud ne, těžko říci, co bude, ale já udělám všechno pro to, abych se v mužstvu Red Wings prosadil," slíbil stále nesmírně perspektivní hokejista.

Dlouho přemítal nad tím, co má změnit, aby konečně nastal průlom v kariéře. Nakonec se rozhodl vyzkoušet nový model letní přípravy. "Nebyl jsem s Jágr teamem, což mě mrzí, protože jsem nemohl trénovat s kluky, které znám a mezi kterými se cítím dobře. Vždycky je tam super parta a parádní nálada, ale chtěl jsem prostě zkusit něco jiného," popisoval Hudler.

Víc toho naběhal

Zůstal doma ve Vsetíně a dohodl se s kamarádem, který studuje tělovýchovu, aby se mu přes léto věnoval. "Jmenuje se Honza Janáček, má u nás také spinningové centrum, takže jsme se spolu o tréninku pořád hodně bavili. Přišlo mi, že právě on by mi mohl dát zase něco nového. Změna se projevila především v tom, že daleko víc běhám," popisoval Hudler.

Rozhodně to prý neznamená, že by mu tréninkové metody Jágr teamu neseděly nebo v nich viděl příčiny svého obtížnějšího se prosazování v zámoří. "S Jágr teamem se trénuje výborně, ale já prostě chtěl nějakou změnu. Vzešlo to vše ode mě, i když mě kluci z Jágr teamu hodně přemlouvali. Já se však rozhodl jinak. Věřím, že to na našich vztazích nic nezměnilo, a pokud mě příští rok zase mezi sebe pozvou, jistě rád přijedu," říkal.

Chladným jej nenechávaly ani zprávy z Detroitu. "Není to ovšem tak, že bych u internetu hltal každou novinku, přesto jsem vývoj v kádru sledoval. Teď už jsem dostal také soupisku a další papíry, kde je třeba rozpis tréninků po příletu do Ameriky, ale ani jsem to moc neprostudoval. Nedělám z toho vědu. Nechci říkat, že mě to nezajímá, jenže já prostě hodlám jít svou vlastní cestou. Rád bych se prosadil tím, co umím, na ostatních věcech tolik nezáleží. Je to na mně a doufám, že mi v tom nic nezabrání," věřil ve své schopnosti.

Nová image

Teď se bude ještě dál připravovat ve Vsetíně, čekají ho tréninky na suchu i na ledě a za tři týdny má naplánován odlet do Ameriky. "Dění ve Vsetíně pozorně sleduji, s kluky trénuji, tak mám dobrý přehled. Je fajn, že je extraliga uzavřená, to pomůže mladým, kteří se formují kolem Boba Stantiena, ale ještě se mají mít co učit. Hlavně však budou moci hrát v klidu," vykládal Hudler a dodal: "Věřím také, že jsou lidé za udržení extraligy vděční, určitě jich bude chodit dost. Když se ve Vsetíně hrál bojovný hokej, bývali fanoušci parádní."

Zatímco v minulých měsících zdobila exvsetínského forvarda dlouhá a bohatá hříva kadeří, teď se znovu vrátil k daleko kratšímu, sportovnějšímu sestřihu. "Musel jsem to už ostříhat, protože mi dlouhé vlasy vadily třeba při spánku. Do Ameriky tak jdu za novou šancí možná symbolicky i s jinou image," usmál se Hudler.

Reklama

Související témata: