Hlavní obsah

Marchessault se upsal Vegas na šest let za 30 miliónů dolarů

Las Vegas

Nováček NHL Vegas Golden Knights si dlouhodobě pojistil služby útočníka Jonathana Marchessaulta. Ve středu se aktuálně nejproduktivnější hráč vedoucího celku Západní konference upsal klubu z metropole zábavy na dalších šest let, během nichž si vydělá 30 miliónů dolarů.

Foto: David Becker, ČTK/AP

Útočník Vegas Golden Knights Jonathan Marchessault gratuluje brankáři Marcu-Andrému Fleurymu k výhře nad Nashvillem.

Článek

Pro sedmadvacetiletého forvarda půjde o velmi zásadní skok v kariéře, neboť v současnosti mu běží druhá polovina dvouletého kontraktu s příjmem 750 tisíc dolarů na sezónu. Právě Marchessault, který nebyl nikdy draftován a Golden Knights si ho vybrali během rozšiřovacího draftu z Floridy, je přitom jedním z hlavních důvodů, proč Vegas překvapuje skvělými výsledky.

Marchessault vévodí produktivitě Golden Knights s 37 body za 15 gólů a 22 přihrávek. V týmu je nejlepším nahrávačem a třetím nejlepším střelcem. V minulé sezóně v dresu Panthers, kde hrával i s nejproduktivnějším Evropanem v historii NHL Jaromírem Jágrem, stanovil své dosavadní maximum na 51 bodů (30+21) v 75 zápasech. V minulosti hrál rovněž za Columbus a Tampu Bay.

Reklama

Související témata: