Hlavní obsah

Čtyřgólový zápas vynesl Bergeronovi cenu pro hvězdu týdne

První hvězdou uplynulého týdne v NHL byl vyhlášen útočník Bostonu Patrice Bergeron. Dalšími oceněnými jsou coloradský brankář Jonathan Bernier a útočník Pittsburghu Sidney Crosby. Všichni tři zabodovali v týdenní anketě poprvé v sezóně.

Foto: Mary Schwalm, ČTK/AP

Hráči Bostonu oslavují hattrick Patrice Bergerona (37) proti Carolině. Zprava Marchand (63) a Pastrňák (88).

Článek

Bergeron byl s pěti góly nejlepším střelcem soutěže v minulém týdnu. Vyšlo mu hlavně utkání proti Carolině, v němž se na výhře 7:1 podílel čtyřmi trefami a jednou asistencí.

Bernier pomohl Coloradu vyhrát všechny tři zápasy v uplynulém týdnu a natáhnout vítěznou sérii na pět utkání. Proti Columbusu (2:0) vychytal díky 34 zákrokům šestnácté čisté konto v kariéře. Stejný počet úspěšných zásahů předvedl i proti Minnesotě (7:2).

Crosby byl se sedmi asistencemi nejlepším nahrávačem ligy a s osmi body ze čtyř duelů také nejproduktivnějším hráčem. Při vítězství 4:0 nad New York Islanders odehrál jednatřicátý čtyřbodový zápas v kariéře, když si připsal gól a tři přihrávky. Třikrát asistoval také v duelu s Bostonem, nad kterým obhájci titulu zvítězili 6:5 v prodloužení.

Reklama

Související témata: