Hlavní obsah

Zákeřný zákrok na českého útočníka! Palát opustil mužstvo a míří na vyšetření

Minnesota/Praha

Procházejí si dosud nejtěžším obdobím v sezóně, když vůbec poprvé prohráli tři zápasy v řadě, a byli sesazeni z čela tabulky NHL. Aby toho nebylo málo, přicházejí navíc hokejisté Tampy Bay o své klíčové hráče. Po nejproduktivnějším obránci týmu Victoru Hedmanovi, který bude s poraněným kolenem mimo hru ještě několik týdnů, vynechá zatím neurčitou dobu i český útočník Ondřej Palát.

Foto: Tom Olmscheid, ČTK/AP

Ondřej Palát z Tampy Bay v sobotním utkání NHL na ledě Minnesoty.

Článek

Rodáka z Frýdku-Místku zákeřně píchl ve třetí třetině sobotního utkání v Minnesotě hokejkou obránce Divočáků Jared Spurgeon. Palát zůstal několik vteřin ležet na ledě, následně zamířil do kabiny a do zápasu, který Blesky prohrály 2:5, se už nevrátil. Rozhodčí si zákroku nevšimnuli a Spurgeona netrestali.

Vedení týmu následně oznámilo, že se šestadvacetiletý Palát okamžitě odpojil od mužstva a z venkovního tripu se vrací do Tampy, kde má v pondělí podstoupit podrobné vyšetření.

Je tak velice nepravděpodobné, že by se autor osmi branek a 22 asistencí v probíhající sezóně k týmu vrátil ještě před přestávkou pro Utkání hvězd NHL. Do té doby Tampu čekají duely v Chicagu, Nashvillu a Philadelphii.

Reklama

Související témata: