Hlavní obsah

Kanonýr Gagne se dohodl na nové smlouvě s Philadelphií

FILADELFIE

Kanadský hokejový útočník Simon Gagne se po dlouhých jednáních dohodl na nové pětileté smlouvě s Philadelphií. Olympijský vítěz ze Salt Lake City z roku 2002 si díky ní vydělá 5,25 miliónů dolarů za sezónu. Gagne hrozil, že se nezúčastní tréninkového kempu, který začíná 15. září, pokud nebude mít kontrakt.

Foto: philadelphiaflyers.com

Simon Gagne

Článek

Šestadvacetiletou hvězdu dohoda nadchla. "Je to pro mě a mou rodinu skvělý den. Město milujeme, máme tady dům a mám rád fanoušky Flyers," řekl zámořským médiím Gagne, který v uplynulém ročníku díky souhře s Peterem Forsbergem nasbíral v 72 utkáních 79 bodů za 47 branek a 32 asistencí. Generální manažer Flyers Bob Clarke byl nadšený i z toho, že je kontrakt na tak dlouhou dobu.

Kouč Ken Hitchcock si od formace Gagne, Forsberg a Mike Knuble opět hodně slibuje. "Pokud jim vydrží zdraví, budou určitě velkou hrozbou," prohlásil. Philadelphia nakonec v jednání přistoupila na Gagneho požadavky. Hráč podle zámořských médií požadoval mezi pěti až šesti miliony dolarů na sezonu.

V NHL má Gagne na kontě ve 426 duelech 324 bodů za 160 branek a 164 přihrávek. V 65 utkáních play off skóroval dvacetkrát a u 11 gólů asistoval. V dresu Philadelphie načne už svou sedmou sezonu a bude se snažit Flyers pomoci konečně ukončit čekání na zisk Stanleyova poháru, které trvá od roku 1975.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články