Hlavní obsah

Novotný doufá, že se naplno prosadí do kádru Buffala

BUFFALO

Hokejový útočník Jiří Novotný touží po tom, aby se konečně naplno prosadil do kádru Buffala. Třiadvacetiletý český centr dostal v uplynulém ročníku šanci v NHL v dresu Sabres ve 14 zápasech a po odchodech útočníků J.P. Dumonta a Mika Griera hledá kouč Lindy Ruffa náhradu. Novotný se hned v prvním přípravném utkání na ledě Toronta uvedl vítěznou brankou.

Foto: ČTK/AP

Jiří Novotný se chce prosadit trvale do kádru Sabres.

Článek

"Cítím se při tréninkových kempech daleko lépe než v uplynulých letech, ale opravdu nevím, čím to je. Mám lehčí nohy, jsem rychlejší. Netuším proč, prostě se cítím lépe," řekl zámorským novinářům Novotný, který odehrál v minulém ročníku i čtyři zápasy play off.

V Torontu nastoupil Novotný v útoku s Danielem Paillem, což mu vyhovovalo. "Je to skvělé. Hráli jsme s Dannym v minulém ročníku spoustu zápasů v Rochesteru. Ví, jak hraju a kam mu nahraju. On je navíc strašně rychlý a bojuje každé střídaní, takže se s ním hraje výborně," uvedl Novotný, který v uplynulé sezoně nasbíral v 66 utkáních nižší ligy AHL 54 bodů za 17 branek a 37 asistencí.

Kouč Ruff tuší, že ho nečeká na konci tréninkového kempu lehká volba, koho z nadějných hráčů v kádru nechá. "Všichni hráli v Torontu dobře," chválil Ruff Novotného, Pailla, Chrise Thorburna a Michaela Ryana. "Bude to opravdu těžké rozhodování," dodal kouč.

Novotný, jehož si Buffalo vybralo v roce 2001 v prvním kole draftu jako celkově 22. hráče v pořadí, má zřejmě největší šanci. "Vím, že po odchodu některých hráčů mám velkou příležitost a snažím se podávat nejlepší výkony v přípravných zápasech. Máme hodně kvalitních centrů a navíc ještě Tima Connollyho, který je zraněný. Já se cítím ve středu útoku nejlépe, ale nevadí mi, když hraji na levém nebo pravém křídle," řekl Novotný.

Reklama

Související témata: