Hlavní obsah

Představitelé nového klubu ze Seattlu požádali o zařazení do NHL

Představitelé Seattlu v úterý doručili vedení NHL oficiální žádost o zařazení do soutěže a kauci ve výši deseti miliónů dolarů. Slavná zámořská hokejová liga se tak může rozšířit na 32 klubů, nejdříve však od sezóny 2020/21.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

David Krejčí (vpravo) z Bostonu v souboji s Mattem Stajanem z Calgary. Bude hrát NHL i v Seattlu?

Článek

Funkcionáři NHL nyní přihlášku posoudí a pak ji předloží Radě guvernérů. Za projektem nového klubu stojí skupina v čele s hollywoodským producentem Jerrym Bruckheimerem a bankéřem Davidem Bondermanem. Ke vstupu do soutěže musejí zaplatit 650 miliónů dolarů (13,3 miliardy korun), o 150 miliónů více než Vegas Golden Knights, kteří hrají soutěž od loňského podzimu.

Pokud se liga skutečně rozšíří o 32. klub, vybere si Seattle hráče v takzvaném rozšiřovacím draftu podobně jako Vegas. To si zvolilo z každého celku NHL po jednom hokejistovi, zhruba desítku hráčů si přitom každý konkurenční tým mohl chránit.

Ačkoli Seattle neměl nikdy v historii tým NHL, figuruje mezi vítězi Stanleyova poháru. Seattle Metropolitans, kteří hráli bývalou soutěž Pacific Coast Hockey Association v letech 1915 až 1924, ho vyhráli v roce 1917, když porazili Montreal Canadiens 3:1 na zápasy.

Reklama

Související témata: