Hlavní obsah

Tvrďák Domi ukončil hokejovou kariéru

TORONTO

Hokejová NHL přišla o jednoho z netvrdších hráčů své historie, neboť kariéru se rozhodl ukončit Kanaďan Tie Domi. Šestatřicetiletý útočník Toronta Maple Leafs oznámil svůj odchod po šestnácti letech v elitní soutěži v úterý, hokeji se však bude věnovat i v budoucnu jako komentátor pro televizní stanici TSN.

Článek

Vyhlášený bitkař Domi je třetím nejtrestanějším hráčem historie NHL, na ledě se nikoho nebál a jako ochránce hvězdných spoluhráčů si odpykal celkem 3515 trestných minut. Před ním jsou v historickém pořadí už jen Dave "Tiger" Williams (3966) a Dale Hunter (3565).

Domi zahájil kariéru v Torontu, které jej v roce 1988 draftovalo ve druhém kole. Krátce hájil také barvy New Yorku Rangers a Winnipegu, v Torontu strávil posledních dvanáct sezón.

"Možná jsem nepatřil k nejtalentovanějším hráčům, ale do každého zápasu jsem nastupoval na sto procent a s odhodláním vyhrát. Když jsem i já mohl udělat kariéru v profesionálním hokeji, pak může každé dítě dál snít svůj sen," řekl kanadský útočník v úterý novinářům.

Z NHL odchází Domi po 1020 odehraných zápasech. V létě o něj Toronto ztratilo zájem a vyplatilo ho z ještě dva roky platné smlouvy na 1,25 miliónu dolarů ročně. Konec Domiho kariéry uspíšily i změny v pravidlech, která nahrávají technickým hráčům a přísněji trestají nedovolené zákroky.

Reklama