Hlavní obsah

Tomáš Kaberle se šetří kvůli nataženému tříslu

Pilíř obrany Toronta Maple Leafs Tomáš Kaberle si na nějaký čas bude muset odpočinout od hokeje. Třetího nejproduktivnějšího hráče kanadského klubu za minulou sezónu totiž zlobí natažené tříslo. Kaberle kvůli tomu v úterý netrénoval a následně ani neodcestoval s týmem na dnešní přípravný zápas před startem NHL do Ottawy. Zranění by ale nemělo být vážné.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Kaberle.

Článek

"Není to nic vážného, jsme jen hodně opatrní. Není pro nás důležité mít všechny hráče na ledě za každou cenu," uvedl pro deník Toronto Star trenér Paul Maurice.

Osmadvacetiletý český reprezentant zdůraznil, že odpočívá jen z preventivních důvodů. "Nechci, aby se to zhoršilo. Chci být zpátky hned, jak to bude možné. Je to lepší každým dnem a nechceme nic uspěchat. Zejména, když jde jen o předsezónní přípravu. Chci být stoprocentně zdráv, než se vrátím na led. Může to být dnes, ale taky třeba až za dva, tři dny," řekl Kaberle.

Ten se začátkem roku dohodl s Maple Leafs na prodloužení smlouvy až do sezony 2010/11. Rakovnický rodák má za sebou ve slavné soutěži 525 odehraných utkání, ve kterých si připsal 291 bodů za 50 gólů a 241 finálních přihrávek. Pyšní se i špičkovou bilancí 56 plusových bodů za účast na ledě při vstřelených a obdržených brankách.

Reklama

Související témata: