Hlavní obsah

Hudler se chce konečně protlačit do sestavy Detroitu

DETROIT

Hokejista Jiří Hudler je možná zase o něco blíže setrvání v prvním týmu Detroitu Red Wings pro nadcházející sezónu. Ve čtvrtečním přípravném utkání s Coloradem si připsal dva kanadské body a proměnil i samostatný nájezd, ale porážce 2:3 nezabránil. Dvaadvacetiletý útočník věří, že si o místo v základní sestavě tentokrát řekne.

Foto: oficiální stránky Detroit Red Wings

Jiří Hudler

Článek

"Je to můj čtvrtý rok tady a je dobře, že jsem se takto ukázal," řekl Hudler po přípravném utkání zámořským novinářům. "Musím na sobě stále tvrdě pracovat a ukázat, že mohu hrát na této úrovni. Je to můj sen hrát ze Detroit. Chci začít sezónu v týmu Red Wings a odehrát ji v něm celou."

Český útočník proti Coloradu vstřelil z pozice levého křídla v úvodu třetí třetiny gól na 2:1 a už předtím v první třetině asistoval v přesilové hře u gólu Nicklase Lidströma. "Hudler hrál dnes dobře," ohodnotil jeho výkon stručně trenér Mike Babcock.

Hudler po třech sezónách na farmě v Grand Rapids chce upoutat v prvním týmu. Kvůli potížím s vízem se ale zapojil do tréninkové kempu až třetí den. Hned v prvním tréninkovém zápase Red Wings ale upoutal gólem a asistencí, když nastoupil v útoku Henrikem Zetterbergem a Mikaelem Samuelssonem.

Babcock ví o Hudlerových ofenzivních schopnostech, ale chce po něm zlepšení v defenzivě. "Nikdy nebude hrát v NHL defenzivního hráče. Bude hrát, protože je šikovný. Umí se dostat přes střední pásmo, takže může tvořit hru. Ale nesmí to být směrem dozadu riziko," uvedl trenér na adresu hráče, který s 96 body za 36 branek a 60 asistencí patřil k nejproduktivnějším hráčům uplynulého ročníku nižší AHL. V NHL zatím odehrál jen 16 zápasů a v nich si připsal tři body za gól a dvě přihrávky.

Reklama

Související témata: