Hlavní obsah

Vzpomínka na staré dobré časy. Československá show v NHL. Góly, body a bitka

Praha

Tento zápas si fanoušci užili. Viděli dvanáct gólů, došlo i na bitku. Hlavní show v utkání Bostonu s Pittsburghem (8:4) předvedlo československé trio, které bylo vyhlášeno nejlepší trojicí duelu. Takto byly hvězdy seřazeny. Jednička David Krejčí vstřelil hattrick, dvojka David Pastrňák si připsal do statistik 2+1 a trojka obránce Zdeno Chára 0+2 a bitka navrch, když se mu postavil Jamie Oleksiak.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Zdeno Chára (vpravo) a Jamie Oleksiak a jejich bitka v utkání Bostonu s Pittsburghem, kde Medvědi vyhráli 8:4.

Článek

Po úvodních dvaceti minutách bostonští Medvědi vedli nad Tučňáky 5:3. V prostřední části přišly tři trefy, všechny obstarali čeští střelci. A v této dvacetiminutovce také shodil rukavice více než dvoumetrový slovenský obránce.

Chumel hráčů u hrazení, další hlídkovali a čekali, kde se objeví puk. Klasika, nic zvláštního. Po pár sekundách se ale pětadvacetiletý Kanaďan podíval Chárovi zpříma do očí a bylo jasno.

V jeden okamžik oba shodili rukavice a diváci v hale ožili. Půlminutová podívaná nakonec neměla jasného vítěze, oba se udrželi na nohách. Na konci unavené a společné objetí, hrálo se dál. Po tomto představení padly ještě tři góly.

Reklama