Hlavní obsah

Vašíček zdravý ještě není, ale na NHL se těší

NASHVILLE

Český hokejista Josef Vašíček předpokládá, že jeho koleno bude stoprocentně v pořádku až okolo Vánoc. Letošní vítěz Stanleyova poháru, jenž v létě odešel z Caroliny do Nashvillu, stále pociťuje následky zranění, které ho v minulé sezoně vyřadilo na pět měsíců ze hry. Na start dalšího ročníku NHL se přesto velmi těší.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Josef Vašíček se Stanleyovým pohárem.

Článek

Zapojit se do vítězného tažení Caroliny Hurricanes za Stanley Cupem bylo pro Vašíčka něčím nezapomenutelným, ale jinak se mu na většinu minulé sezony moc vzpomínat nechce. Šestadvacetiletý centr velkou část ročníku 2005/06 promarodil po operaci předního křížového vazu v levém koleně. Mezi 11. listopadem, kdy zranění utrpěl, a 3. dubnem neodehrál jediný soutěžní zápas.

"To byla opravdu těžká doba a nechci o tom už moc přemýšlet," řekl dnešnímu vydání listu The Tennessean Vašíček, jenž se do týmu Predators dostal výměnou za Scotta Walkera. "Teď jsem na cestě zpátky a momentálně se cítím dobře," dodal s pověrčivým zaklepáním na zuby.

"Když je člověk zraněný, tak se musí smířit s tím, že je zraněný. Ale po nějakém čase, kdy jste mimo, chybí ta hra člověku víc a víc. Bylo to opravdu těžké období, ale táhlo mne k tomu, abych se vrátil co nejdříve," uvedl nejproduktivnější hráč Caroliny ze sezony 2003/04.

Ukázal Stanley Cup a splnil slib

Ve svém prvním utkání po zranění Vašíček 4. dubna proti Washingtonu dvakrát skóroval a připsal si dvě asistence. Následující týdny ovšem koleno proti zátěži značně protestovalo a Vašíčkův start v utkáních byl často nejistý.

Nakonec se český útočník objevil alespoň v osmi utkáních play-off, a přestože nebodoval a na ledě nestrávil mnoho času, mohl vyplnit slib, že jednoho dne ukáže ve svém rodišti v Havlíčkově Brodě slavný pohár Lorda Stanleyho.

"Jen ten pocit, že se stáváte nejlepším, je skvělý. Byl jsem sice po většinu sezóny zraněný, ale v zápasech, které jsem odehrál, jsme se naučili jak vyhrávat. Mnohokrát jsme zvrátili průběh utkání. Prohrávali jsme třeba o tři góly, ale pořád jsme byli schopni najít cestu jak vyhrát," řekl Vašíček.

V klubu jeden ze dvou vítězů

Stále cítí v koleně bolest, hlavně po zápasech. A také moc nevěří tomu, že by byl jeho stav stoprocentní do Vánoc, kdy od operace uplyne už více než rok. To ovšem neznamená, že by neměl odevzdávat stoprocentní výkony, což dokázal i třemi góly při dvou vítězných přípravných utkáních proti Carolině, svému bývalému týmu.

Hurricanes byli doposud jediným klubem, v němž Vašíček hrál NHL. V jejich dresu sehrál celkem 316 utkání a zaznamenal 126 bodů za 55 gólů a 71 asistencí.

Vašíček a Jason Arnott jsou momentálně jedinými vítězi Stanley Cupu v kádru Predators. "Je pro nás přínosné slyšet od těchto kluků, jaké to je, když tým úspěšně prochází boji play-off," prohlásil útočník David Legwand.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články