Hlavní obsah

Rangers nestačili v přípravě na Islanders, Jágr prvně hrál

NEW YORK

Český útočník Jaromír Jágr se v pátečním přípravném utkání proti domácím Islanders představil poprvé od květnové operace ramena v dresu Rangers, ale porážce 1:2 od městského rivala nezabránil. Na ledě v Nassau Coliseum strávil 34letý hráč přes 21 minut, ale bodově se neprosadil. Jágr vůbec nevystřelil na soupeřovu branku a Rangers nevyužili ani jednu z osmi přesilovek.

Článek

Česká hvězda se podle svých slov cítila v utkání dobře, ale po dlouhé pauze neměla žádná velká očekávání. "Mým cílem bylo přežít a získat zápasové tempo," řekl po utkání zámořským novinářům Jágr, který naskočil na led v 2. minutě utkání při hře čtyř proti čtyřem a v hledišti měl jeho návrat hlasitou odezvu. Potom pravidelně nastupoval v útoku s Michaelem Nylanderem a Brendanem Shanahanem.

Islanders vedli od 35. minuty po brance slovenského útočníka Miroslava Šatana. V závěru druhého dějství sice vyrovnal Brandon Dubinsky, který bojuje o poslední volné místo mezi útočníky v sestavě, ale necelých sedm minut před koncem rozhodl Alexej Jašin. Rangers vyslali na Ricka DiPietra celkem jen 15 střel.

Hrát chce Jágr i v sobotním závěrečném přípravném klání v Bostonu. "Říkal, že se cítil opravdu dobře. Budeme spolu mluvit ještě ráno a uvidíme, jak se bude Jaromír cítit. Neočekávám ale žádný problém. Je to příležitost, aby si zahrál dva zápasy ve dvou dnech a zvýšil si trochu zátěž," řekl kouč Rangers Tom Renney.

Do tvrdých kontaktů se soupeři se Jágr nedostával. "Nemyslím na to. Člověk se prostě snaží trošku rameno chránit tím, že nejde do soubojů bezhlavě jako kamikadze. Bolest ale necítím, a když k nějakému kontaktu došlo, cítil jsme se normálně," uvedl Jágr.

Bulis rozhodl o výhře Vancouveru

Jako jediný z českých hokejistů se v sedmi pátečních zápasech střelecky zapsal útočník Jan Bulis, který vítěznou brankou v 45. minutě rozhodl o výhře Vancouveru. Domácí domácí zápas s Calgary rozhodl střelou zápěstím, když se po vhazování objevil sám před gólman Miikkou Kiprusoffem.

Canucks nastoupili už v plné sestavě, kvůli nachlazení chyběl jen český bek Lukáš Krajíček. Na straně Flames nezabránil porážce ani zadák Roman Hamrlík, který asistoval u obou branek svého týmu.

Dvě přihrávky zaznamenal v dresu Nashvillu také centr Josef Vašíček, ale Predators prohráli 3:4 po samostatných nájezdech v Atlantě, když domácí Jon Sim vyrovnal tři vteřiny před koncem normální hrací doby a potom proměnil i rozhodující nájezd.

K výhře Columbusu na ledě letošního vítěze Stanleyova poháru Caroliny 4:1 pomohli přihrávkami také Jaroslav Balaštík a Rostislav Klesla. Bod za asistenci si připsal i bek Jaroslav Špaček z Buffala a Sabres vyhráli v Pittsburghu 4:3 v prodloužení.

Přípravné zápasy NHL:
Washington - Philadelphia 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka: 57. Beech.
Vancouver - Calgary 3:2 (2:1, 0:1, 1:0)
Branky: 10. Kesler, 11. Green, 45. Bulis - 2. Iginla (Hamrlík), 27. Zjuzin (Hamrlík).
Carolina - Columbus 1:4 (0:1, 1:2, 0:1)
Branky: 30. Commodore - 8. Modin (Balaštík), 27. Chimera (Klesla), 40. Fritsche, 60. Platt.
New York Islanders - New York Rangers 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky: 35. Šatan, 54. Jašin - 39. Dubinsky.
Atlanta - Nashville 4:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:1, 1:2 - 0:0)
Branky: 60. a rozhodující sam. nájezd Sim, 26. Mellanby, 32. McCarthy - 40. a 59. Hamhuis (na druhou Vašíček), 52. Kariya (Vašíček).
San Jose - Los Angeles 2:5 (1:3, 0:1, 1:1)
Branky: 18. Marleau, 55. Bernier - 5. Frolov, 9. Kopitar, 17. Blake, 25. Cowan, 43. Avery.
Pittsburgh - Buffalo 3:4 v prodl. (1:0, 1:1, 1:2 - 0:1)
Branky: 8. a 52. Armstrong, 36. LeClair - 35. Briere (Špaček), 41. Numminen, 55. Afinogenov, 63. Mair.

Reklama