Hlavní obsah

Konowalchuk ukončil kvůli problémům se srdcem kariéru

Třiatřicetiletý hokejový útočník Steve Konowalchuk z Colorada ukončil kvůli problémům se srdcem kariéru. U zkušeného útočníka se objevily potíže při lékařských testech Avalanche před startem přípravného kempu. Po sérii dalších vyšetření mu doktoři doporučili, aby s hokejem skončil. Vyšetření na EKG totiž odhalilo nepravidelný srdeční rytmus.

Článek

Konowalchuk se rozhodl, že odborníky poslechne. "Po kompletních vyšetřeních od řady různých odborníků bylo jasné, že je to pro mne nejlepší a jediná možnost. Přestože budu hokej hodně postrádat, má rodina a zdraví jsou prioritou," řekl Konowalchuk zámořským novinářům.

Konowalchuka draftoval v roce 1991 v třetím kole Washington, za který odehrál v NHL dvanáct sezón. Na začátku té třinácté byl v říjnu 2003 vyměněn do Colorada. V NHL odehrál celkem 790 utkání a nasbíral 396 bodů za 171 branek a 225 asistencí. V 52 utkáních play-off zaznamenal 21 bodů.

"Je to bolestivé loučení, ale jsem velice pyšný na dlouhou kariéru v NHL. Mám z ní hodně skvělých vzpomínek a přátel," doplnil Konowalckuk, který v uplynulém ročníku odehrál za Colorado jen 21 utkání a připsal si 15 bodů. Ve vyřazovací části naskočil ve dvou utkáních.

Colorado se bude muset obejít i bez dalšího útočníka Brada Maye, který se podrobil operaci ramena a bude mimo hru čtyři až šest měsíců. Zranil se tento týden v přípravném utkání proti Detroitu. V minulé sezóně May v 54 duelech vstřelil jen tři góly a na stejný počet přihrál.

Reklama