Hlavní obsah

New Jersey se zbavili drahého veterána Malachova

TRENTON

Hokejový klub New Jersey Devils se ve snaze vejít se do platového stropu zbavil drahého obránce Vladimira Malachova. Osmatřicetiletý Rus putuje společně s výběrem v prvním kole příštího draftu do San Jose výměnou za práva na Jima Faheyho a Alexandra Koroljuka, kteří nejspíš NHL v této sezóně hrát nebudou.

Foto: internet

Vladimir Malachov v dresu New Jersey.

Článek

Generální manažer Devils Lou Lamoriello se potřeboval dostat před středečním zahájení NHL pod hranici 44 miliónů dolarů, kterou smí podle pravidel vydat na platy hráčů. Zatím není jisté, zda ušetření Malachovova platu 3,6 miliónu dolarů situaci týmu definitivně vyřeší, či bude muset provést ještě další obchod.

Ďáblové se dostali nad limit především kvůli podpisu nových smluv s dvěma klíčovými hokejisty. Čech Patrik Eliáš si v příštím ročníku vydělá 7,5 miliónu a jeho kolega z útoku Scott Gomez pět miliónů.

Malachov už jednou ukončil kariéru

Před nedělní výměnou navíc situaci New Jersey komplikoval fakt, že se do jeho platového stropu započítával plat nejen Malachova, ale i dalšího ruského veterána Alexandra Mogilného, což dohromady činilo 7,1 miliónu.

O oba hráče přitom Devils již v minulé sezóně ztratili zájem. Mogilnyj byl odeslán na farmu a Malachov nejprve ukončil kariéru, a i když jeho agent tvrdil, že se jedná jen o pauzu, na ledě se už neobjevil. Protože je však oběma přes 35 let a smlouvy podepsali minulý rok, jejich kontrakty se i nadále započítávaly do týmového platového stropu.

Rodák ze Sverdlovska Malachov má za sebou 13 sezón v NHL, v nichž v dresech New Yorku Islanders, Rangers, Montrealu, New Jersey a Philadelphie odehrál 712 zápasů. Ve sbírce má Stanley Cup s New Jersey z roku 2000 a zlatou olympijskou medaili z Albertville 1992.

Reklama

Související témata: