Hlavní obsah

Jágr potáhne Rangers za naplněním snu

PRAHA

Jak se Jaromír Jágr vypořádá s tréninkovou pauzou po letní operaci ramene a kapitánským céčkem, které mu bude s největší pravděpodobností v New York Rangers přiděleno? Tak zní otázka, kterou si kladou hokejoví fanoušci nejen v Česku, ale i v zámoří. Na čtyřiatřicetileté pravé křídlo a stále nejlépe placeného hráče NHL toho čeká hodně nového.

Článek

Jágr stihl jen poslední dva přípravné zápasy a operované levé rameno tak nemá zcela otestované. "Zatím se cítím dobře, ale víc uvidím až v ostrých zápasech," tvrdil v listu NY Daily News.  Trenér Tom Renney se mu chystá přidělit kapitánské céčko, tedy pozici, jíž se Jágr dosud v Rangers bránil.

Také ho čeká nový spoluhráč Brendan Shanahan, který přišel z Detroitu a vedle něhož odehrál Jágr poslední přípravný zápas. "Hraje jiným stylem než evropští hráči, chodí často před branku. Uvidíme, jak to bude fungovat," přemítal Jágr v deníku Newsday.

Partu utužovali i na kajaku

Originální byl i tréninkový kemp -po zápasech v Portoriku utužovali Rangers partu v Lake George, na programu měli třeba i jízdu na kajaku. "Neměl jsem z toho původně radost, ale teď to vidím jinak. S kluky se víc poznáme a to se může během sezóny hodit," řekl Jágr deníku Times Union.

V minulé sezóně nakonec marně bojoval o Art Ross Trophy, letos má políčeno na cennější trofej - Rangers chtějí konečně dosáhnout na Stanley cup. "Základní podmínkou úspěchu Rangers je, aby byl Jágr zdravý a spokojený a Shanahan dával góly," shodují se zámořští komentátoři.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články