Hlavní obsah

Pittsburgh se zdráhá oficiálně zařadit Malkina mezi zraněné

PITTSBURGH

Klub Pittsburgh Penguins stále ještě nezapsal Jevgenije Malkina na listinu zraněných hráčů, přestože vycházející hvězda světového hokeje se zranila již 20. září. Podle deníku Pittsburgh Post-Gazette může mít celá záležitost dva důvody. Buď se rehabilitace ruského centra vyvíjí natolik dobře, že se vrátí brzy na led, nebo jde o peníze.

Článek

Pokud by klub oficiálně zapsal Malkina mezi zraněné hráče, musel by mu po dobu zranění podle kolektivní smlouvy vyplácet pouze částku adekvátní ročnímu platu ve výši 70 tisíc dolarů, zatímco Malkin má s Penguins kontrakt na 850 tisíc dolarů. Klub prý chce dát i tímto postojem najevo, jak si Malkina váží.

Po letním útěku z Magnitogorsku si opěvovaný talent poranil levé rameno během prvního přípravného utkání na NHL po srážce se spoluhráčem Johnem LeClairem. Dřívější informace hovořily o tom, že vynucená pauza připraví Malkina až o deset utkání z úvodu základní části zámořské soutěže.

Dva zápasy jistě vynechá

Nyní je jisté pouze to, že druhý hráč draftu z roku 2004 vynechá úvodní dva zápasy sezóny v domácí Mellon Areně 5. října proti Philadelphii a 7. října s Detroitem, přestože se již zapojil do tréninku se spoluhráči. Vyzkoušel si jak práci s pukem, tak i střelbu, ovšem ještě bez obvyklé razance. Penguins rozhodně nechtějí riskovat, přestože klub si je dobře vědom toho, že s Malkinem v sestavě budou jeho šance na vytoužený postup do play-off o dost větší a start do soutěže bývá důležitý.

"Bude bezpochyby velmi důležitým dílkem naší skládačky," řekl Mark Recchi, jenž by měl podle předpokladů nastupovat s ruskou nadějí v jedné útočné formaci. "Bohužel, zranění jsou součástí této hry a každý si musí najít cestu, jak to zvládnout," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články