Hlavní obsah

Rangers jsou podle Průchy na NHL dobře připraveni

NEW YORK

Do nového ročníku NHL, který začal ve středu, vstoupí i hokejisté New Yorku Rangers. Druhou sezónu v zámoří zahájí v jejich dresu útočník Petr Průcha, podle kterého je tým kolem české hvězdy Jaromíra Jágra na porci 82 zápasů v základní části dobře připraven.

Článek

"V přípravných zápasech se nám celkem dařilo, tak uvidíme, jaké to bude v sezóně," řekl ČTK po tréninku před čtvrtečním zápasem proti Washingtonu Průcha, pro něhož byl premiérový rok v NHL nečekaně úspěšný. V 68 zápasech nasbíral 30 branek a 17 asistencí, v ještě lepší bilanci mu zabránilo zranění kolena, kvůli němuž přišel také o účast na olympiádě v Turíně. Koleno prý zatím drží a celkově fyzicky se bývalý pardubický hráč cítí dobře.

Česká kolonie v hlavním týmu Rangers má letos šest členů, o jednoho méně než na konci minulého ročníku. "Každý český hráč, který odejde, mi tady chybí," řekl Průcha na adresu Martina Ručinského, jenž přestoupil do St. Louis, a Petra Sýkory angažovaného Edmontonem. "Já bych udělal celý český tým, ale pořád je nás tady ještě dost," prohlásil čtyřiadvacetiletý rodák z Chrudimi.

Jágr si dal mediální půst

S Průchou a Jágrem sdílí šatnu ještě Martin Straka, Marek Malík, Michal Rozsíval a Karel Rachůnek. Pravděpodobný budoucí kapitán mužstva Jágr se těsně před startem ligy pohroužil na veřejnosti do mlčení a novináři v tréninkové hale v Tarrytownu čekali ve středu na jeho vyjádření marně.

"Dal jsem si mediální půst," uvedl nejlépe placený hokejista současnosti. Žádosti o rozhovory s úsměvem odmítal s tím, že po zápasech se o své postřehy podělí. "Uvidíme, jaká bude nálada," poznamenal čtyřiatřicetiletý Jágr, který se stihl po květnové operaci ramene a následné dlouhé rekonvalescenci právě včas připravit, aby zahájil svou šestnáctou sezónu v NHL. Vstoupí do ní zápasem proti Washingtonu, v jehož dresu prožil necelé tři nevydařené ročníky před příchodem do Rangers.

Navenek působil Jágr dobře naladěn a vtipkoval se svým loňským spolubydlícím Průchou o jeho novém bytě. Z Jágrova apartmentu na západní 68. ulici se Průcha nedávno přestěhoval do vlastního. "Už mám všechno zařízené, jsem v pohodě takže můžu v klidu nastoupit do nové sezóny," prohlásil. Po roce v New Yorku, kdy se nechával vozit spoluhráči, si také pořídil vlastní auto - sportovní kupé.

Reklama